Canon Touchstone
Спецификации

Детални спецификации

Touchstone Design Assistant

Опции

Дополнителни компоненти Adobe Photoshop и Illustrator
Нови алатки за дизајнирање за ефект „Alto“ (непровиден релјеф) и ефект „Brila“ (бои со релјеф од лак)
Софтверски алатки за проверка WYSIWYG за визуелизација на конечниот дизајн пред печатењето
Софтверски алатки за проверка WYSIWIG со откривање на косини и максимални вредности

Минимални предуслови на системот - платформа Windows

Windows 10
Процесор Intel® Core 2 или AMD Athlon® 64; 2 GHz или повеќе
2 GB или повеќе RAM-меморија (се препорачува 8 GB)
Екран со резолуција од 1024 x 768 (се препорачува 1280x800) со 16-битни бои и 512 MB или повеќе VRAM-меморија; се препорачува 2 GB*
Систем што поддржува OpenGL 2.0
Интернет врска и регистрација

Минимални предуслови на системот - платформа MAC-OS

Процесор Intel со повеќе јадра и 64-битна поддршка, од 2017 година или понов
macOS верзија 10.13, macOS верзија 10.12 или Mac OS X верзија 10.11
2 GB или повеќе RAM-меморија (се препорачува 8 GB)
4 GB или повеќе слободен простор на дискот за инсталација
Екран со резолуција од 1024 x 768 (се препорачува 1280x800) со 16-битни бои и 512 MB или повеќе VRAM-меморија; се препорачува 2 GB*
Систем што поддржува OpenGL 2.0
Интернет врска и регистрација

Touchstone ALPS Engine

Предуслови за ONYX Thrive

Се инсталира на истата мрежа како и серверот ONYX Thrive
ONYX Thrive 12.2 или понова верзија
За Touchstone е потребна лиценца за ONYX Thrive Active Printer

Мин. предуслови на системот

Microsoft® Windows® 7 Professional 64 бита (нема поддршка за 32 бита)
Процесор со повеќе јадра
Минимум 8 GB (се препорачува 4 GB / јадро) или повеќе RAM-меморија
Хард диск од 500 GB (7200 rpm)
Монитор со резолуција од 1280 x 1024

Arizona 1200, 1300 & 2200 Series printer

Поддржани печатачи

Arizona 1260 GT/XT 
Arizona 1280 GT/XT 
Arizona 1300 GT/XT
Arizona 2260 GT/XT 
Arizona 2280 GT/XT 
Забелешка: за ефектите „Brila“ треба да има лак во печатачите

Поддржани комплети мастила

IJC257
IJC357