Калкулатори од серија K

Canon KS-125KB

Спецификации

Спецификации

 • Рециклирани материјали

  Направен од рециклирана пластика и NuPlastiQ на биолошка основа

 • Голем екран

  Екран за 12 цифри

 • Двојно напојување со енергија

  Соларно и со батерија

 • Пресметување на даноци

  Едноставно додајте ја или одземете ја претходно определената стапка на данок на промет

 • Функција за вкупна сума

  Следете повеќе пресметувања

 • Нагоре закосен екран

  Јасна видливост на работна маса

Детални спецификации

Функции на производот

 • Меморија
  ДА
 • Пресметување на даноци
  ДА
 • Процент
  ДА
 • Квадратен корен
  ДА
 • Пресметки на константи
  ДА
 • Вкупна сума
  ДА
 • Промена на знак
  ДА
 • Бришење со поместување на покажувачот наназад (→)
  ДА

Екран

 • Тип на екран
  Нагоре закосен LCD екран
 • Запирка после 3 цифри
  ДА

Куќиште

 • Екран (акрилен / слој од поликарбонат / Nil)
  Листа PC
 • Материјал за горниот дел од куќиштето
  Пластика (со рециклирани материјали)
 • Материјал за долниот дел од куќиштето
  Пластика
 • Бр. на гумено подножје
  4

Друго...

 • Автоматско исклучување
  ДА (7 мин.)
 • Рециклирани материјали
  ДА (големи букви)

Спецификации за производот

 • Бр. на цифра
  12 цифри
 • Извор на напојување со енергија
  Двојно напојување (соларно и на батерија)
 • Батерија
  LR44 x 1 парче
 • Големина на прозорецот за приказ
  85 x 26,5 mm
 • Големина на знаци на екран
  18,6 mm
 • Боја на куќиште
  Розово-златна / Златна / Сребрена / Сина
 • Големина на куќиште (Д x Ш x В)
  147 x 106 x 25 mm
 • Тежина
  117 g