Држач со батерија BG-E20 од Canon
Спецификации

Димензии (Ш x Д x В)

151,7 x 114,4 x 84,3 mm

Тежина (без батерии)

Прибл. 390 g

Детални спецификации

Тип

Тип

Држач со батерија за EOS 5D Mark IV

Опции

Раб. услови

0 - 40 °C, влажност 85% или помалку

Приклучок за статив

CU 1/4

Пин за подредување на фотоапаратот (за видео)

Да

Капак на преградата за батерија

Капачето на преградата за батерии на фотоапаратот може да се прикачи на (и да се складира со) држачот со батерија BG-E20.

Материјали на куќиште

Магнезиумска легура

Извор на напојување со енергија

Батерии

Литиум-јонска батерија на полнење LP-E6N / LP-E6 (една или две). Не може да се користат AA/R6 батерии. (Не е достапен простор за складирање за AA/R6 батерии).

Издржливост на батеријата

Прибл. 1800 снимки (при 23°C) (5)
Прибл. 1700 (при 0°C)

Индикатор на батерија

6 нивоа + процент

Напојување со енергија

AC адаптер AC-E6N, DC приклучок DR-E6

Дополнителна опрема

Друго

Ременче за на рака E2

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.