Компактни дигитални

Canon PowerShot ZOOM

Спецификации

Работни услови
Температура: 0˚C - 40˚C
Влажност: 10 - 90 %
Димензии (Ш x В x Д)
33,4 mm x 50,8 mm x 103,2 mm
Тежина
Прибл. 145 g
Powershot Zoom
PowerShot ZOOM
Powershot Zoom
PowerShot ZOOM
Powershot Zoom
PowerShot ZOOM
Powershot Zoom
PowerShot ZOOM
Powershot Zoom
PowerShot ZOOM

Спецификации

 • Сензор со 12 мегапиксели

  Снимајте богати, детални и остри слики со кои ќе создадете долготрајни спомени

 • Зум со 3 чекори

  Брзо префрлување помеѓу фокусните должини од 100 mm, 400 mm и 800 mm1

 • Оптичка стабилизација на слика со 4-оски

  Рачно снимање и прегледување со помал замор

 • Full HD-видеоснимки

  Снимајте висококвалитетни видеоснимки што можат лесно да се уредуваат и споделуваат

 • USB-C

  За брзо и практично полнење

 • Wi-Fi и Bluetooth®4

  Поврзете се и споделувајте на едноставен начин

Детални спецификации

Сензор за слика

 • Тип
  CMOS од 1/3 инчи
 • Ефективни пиксели
  Максимум прибл. 12,1 мегапиксели

Процесор за слика

 • Тип
  DIGIC 8

Објектив

 • Фокусна должина
  [100/400 mm (формат од 35 mm)
  Дигитален зум: x2 (еквивалент на 800 mm)]1
 • Зум
  1,2x / 4,8x / 9,6x (при 100/400/800 mm)
 • Максимална решетка
  Ш: f/5,6, T: f/6,32
 • Конструкција
  11 елементи во 8 групи
 • Стабилизација на слика
  Да3
 • Реално видно поле (фотографии)
  24,5° / 6,2° / 3,1° (при 100/400/800 mm)
 • Реално видно поле (видео)
  22,6° / 5,7° / 2,8° (при 100/400/800 mm)
 • Видно поле при зумирање (фотографии)
  28,6° (при 100/400/800 mm)
 • Видно поле при зумирање (видео)
  26,4° (при 100/400/800 mm)
 • Видно поле на 1000 m (фотографии)
  434 m / 108 m / 54 m (при 100/400/800 mm)
 • Видно поле на 1000 m (видео)
  400 m / 100 m / 49 m (при 100/400/800 mm)

ФОКУСИРАЊЕ

 • Тип
  Откривање контраст (прибл. 100% покриеност)
 • AF систем / точки
  AF со една снимка
  Servo AF за видео
 • Најмало растојание на фокусирање
  Ш: 1 m / T: 4,5 m

Контрола на експозиција

 • Режими на мерење
  Мерење со проценка (384 зони)
 • Компензација на експозиција
  ±3 нивоа во чекори на зголемување од 1/3
 • ISO чувствителност

  Препорачан индекс на експозиција

  АВТОМАТСКИ (фиксно 100 - 3200)

Бленда

 • Брзина
  АВТОМАТСКИ (1/8000 - 1/30)4

Баланс на белата боја

 • Тип
  АВТОМАТСКО

Визир

 • Тип
  EVF OLED од 0,39 инчи
 • Број на точки
  2,36 милиони точки
 • Покриеност (вертикално/хоризонтално)
  Прибл. 100%5
 • Растојание на окото
  Прибл. 22 mm
 • Корекција на диоптер
  Прибл. -3 до +1 m-1 (диоптер)
 • Стапка на освежување
  59,94 fps

LCD-монитор

 • Тип
  Само визир

Блиц

 • Режими
  Не

Фотографирање

 • Режими
  АВТОМАТСКИ6
 • Континуирано фотографирање
  Макс. прибл. 10 fps7
 • Тајмер за интервали
  Не

Типови на фајлови

 • Типови на фотографии
  JPEG (усогласеност со DCF 2.0 и Exif 2.31)
 • Тип на видео
  MP4 (NTSC/PAL)

Резолуција при снимање / компресија

 • Големина на слика
  4000 x 3000 (4:3)
 • Големина на видео
  1920 x 1080 
  29,97/23,98 fps (NTSC), 25,00 fps (PAL)8
 • Микрофон
  Стерео
 • Звучник
  Не

Други карактеристики

 • Јазици на мени
  31 јазици

Поврзување

 • Жично поврзување
  USB Type-C9
 • Безжично поврзување
  Wi-Fi, IEEE802.11b/g/n, 2,4 GHz10
 • Друго
  Bluetooth (BLE, V4.2)

Простор за складирање

 • Тип
  microSD / microSDHC / microSDXC

Софтвер

 • Друго
  Компатибилност со Camera Connect

Извор на напојување со енергија

 • Батерии
  Вградена литиум-јонска батерија на полнење
 • Издржливост на батеријата
  Време на гледање: прибл. 70 мин.
  Број на можни слики: прибл. 150
  Време за снимање видео: прибл. 60 мин.
 • Напојување со енергија и полначи за батерии
  Може да се полни/напојува преку USB Type-C. 11

Дополнителна опрема

 • Друго
  Ременче за на зглоб, кабел за поврзување и прирачник со инструкции

Физички спецификации

 • Работни услови
  Температура: 0˚C - 40˚C
  Влажност: 10 - 90 %
 • Отпорност на вода/прав
  Не
 • Димензии (Ш x В x Д)
  33,4 mm x 50,8 mm x 103,2 mm
 • Тежина
  Прибл. 145 g12
 1. „зум со 3 чекори“, со можност за менување: 100 → 400 → 800 → 100…
 2. Фиксна решетка
 3. Опремен со контрола за оптичка стабилизација на слика за снимање подобри фотографии и видеоснимки, како и подобар приказ кога користите EVF. (Не е можно мерење по стандардот CIPA)
 4. Електронска бленда; при снимање видео, фотоапаратот користи брзини на бленда од 1/4000 - 1/30 секунди
 5. Растојание до окото прибл. 22 mm
 6. AE-линија слична со режимот за спорт
 7. Фиксен AF, користејќи AF со една снимка
 8. Максималното време на снимање е 9 мин. 59 сек. по снимка. Кога Wi-Fi-врската е активна, не може да снимате видео.
 9. Компатибилност со USB-PD
 10. Не може да снимате видео кога е активна Wi-Fi-врската.
 11. Кога снимате фотографии или видеоснимки, напојувањето се испорачува директно до фотоапаратот, без да се полни внатрешната батерија. Времето на полнење со PD-E1 од Canon изнесува прибл. 1 час 50 мин.
 12. Тежината на производот, вклучувајќи компатибилна мемориска картичка и вградена батерија, врз основа на стандардите CIPA.
* Опремен со технологија Bluetooth® со мала потрошувачка на енергија. Зборот во ознаката Bluetooth® и лого ознаките на Bluetooth се регистрирани заштитни знаци во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секое користење на тие знаци од страна на Canon Europe Ltd. е дозволено со лиценца. Другите заштитни знаци и заштитни имиња им припаѓаат на нивните сопственици. Wi-Fi® е регистриран заштитен знак на Wi-Fi Alliance.
Зборот, ознаката и логото на Bluetooth® се регистрирани заштитни знаци во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секое користење на тие знаци од страна на Canon Inc. е дозволено со лиценца. Другите заштитни знаци и заштитни имиња им припаѓаат на нивните сопственици.