Canon Macro Twin Lite MT-26EX-RT
Спецификации

Големина (Ш x В x Д), mm

Контролна единица 69,5 x 112,5 x 90

Блиц 62,3 x 55,8 x 49,1

Тежина (без батерии), грам

570g

Важни функции

Број на водич 26 m

Функција на главен уред преку оптичка и безжична врска

Брзо, бесчујно обновување

Лампи за фокусирање со бели LED диоди

Прилагодливи глави за блиц чија положба може да се менува

Погледни сè

Детални спецификации

Напојување

Бр. на водич (ISO100).метри

26

Зум

Глава за зумирање

Не

Покриеност на фокусна должина

-

Покриеност со широк панел

-

Автоматско зумирање за големина на сензор

-

Режими на блиц

Контрола на автоматска експозиција

E-TTLII/E-TTL/TTL

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Да

Рачни / излезни подесувања

Да - 1/1- 1/512

Рачни чекори

чекор од 1/3

Треперечки / излезни подесувања

-

Фреквенција

-

Видео светло

-

Моќност на видео светло

-

Температура на боите на видео светло

-

Безжичен блиц

Предавател

Да

Тип на пренос

Инфрацрвено / Радио

Максимален опсег на предавателот прибл.

Внатре: 10 m

Надвор: 6 m / 10 m

Приемник

Не

Бр. на групи

3*1 / 51

Бр. на канали

4 / 15

Далечинско копче за бленда

-

Движење на главата на блицот

Нагоре

-

Надолу

-

Лево

-

Десно

-

Помош при автоматско фокусирање

Помошен зрак за AF

Не (лампа за фокусирање)

Број на поддржани AF точки

-

Тип на помошен зрак за AF

-

Извор на напојување со енергија

Батерија

4 x AA батерии

Минимално време на обновување *2

Прибл. 5,5 сек.2

Надворешно напојување со енергија

Да - CP-E4n

Конструкција

Отпорност на прав и вода

Не

Материјал на приклучокот за прикачување

Метал

Раз.

Функции за прилагодување

8 (19 опции) + 5 персонални функции

Подесувања за блицот преку менијата на фотоапаратот *3

Да3

Сензор за контрола на надворешен блиц

Не

PC приклучок

Не

Компатибилна дополнителна опрема

Адаптер за макро светлосен прстен 72c, 67

Компактна батерија CP-E4n

Speedlite-блицови од серијата ЕХ со функција за спореден блиц преку оптичка и безжична врска

Наменски држач за блиц

Не

Фусноти

  1. Како зададена вредност, само блицот во групата C се активира безжично, поставете ги C.Fn 5-1 да ги активираат групите A и B безжично
  2. Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење алкални батерии од типот AA
  3. Само со компатибилни фотоапарати