Alan Rowan with the Canon PowerShot SX740 HS in front of mountains and a lake
Blank-Rect Image

Canon PowerShot SX740 HS

Компактен и врвен уред со џебна големина што е практичен за патување и нуди огромен оптички зум до 40x и неверојатна 4K-резолуција за снимање видео.

Alan Rowan using the Canon PowerShot SX740 HS to photograph a stream

Запознајте се со PowerShot SX740 HS

Планинарот Alan Rowan ја раскажува својата приказна и објаснува зошто PowerShot SX740 HS е неговиот совршен придружник за патување.

Погледни видеозапис

Раскажете ја вашата приказна во 4K со моќен уред што е практичен за патување и нуди огромен зум до 40x

Благодарение на оптичкиот зум до 40x, неверојатно брзата обработка со DIGIC и извонредната 4K-резолуција во куќиште со џебна големина, моќниот PowerShot SX740 HS претставува најдобро „сè во едно“ решение за снимање драгоцени спомени со 20,3 мегапиксели.

Погледни целосни спецификации

Canon PowerShot SX740 HS

Зум до 40x во вашиот џеб

Со дебелина од само 39,9 mm, PowerShot SX740 HS нуди моќен оптички зум до 40x и CMOS-сензор со 20,3 мегапиксели, како и DIGIC 8 за лесно снимање на фотографии со висока резолуција.

Capture memories in stunning 4K

Снимајте спомени со неверојатен 4K-квалитет

Извонредната резолуција за 4K-видеоснимки и стабилизацијата со 5 оски ви овозможуваат да снимате драгоцени спомени со неверојатни детали, дури и кога снимате во движење.

Фотографии со совршен кадар

Уникатниот процесор DIGIC 8 на Canon активно ги прилагодува поставките на фотоапаратот како што се опциите за помош за обликување на кадарот и хибридниот автоматски режим за да добивате неверојатни резултати при фотографирањето.

The Canon PowerShot SX740 HS photographing a girl in the woods

Фотографирање со големи брзини

Не пропуштајте ниту еден момент со неверојатно брзото активирање на блендата и со континуираното фотографирање со 10 fps, а снимајте и совршени автопортрети со режимот за автопортрети и LCD-екранот што се врти.

Young girl doing a cartwheel frame by frame

Галерија

Споделувајте и складирајте фотографии преку Wi-Fi и Bluetooth®

Напредниот Bluetooth®, поврзувањето* преку Wi-Fi и функцијата за автоматско префрлување овозможуваат лесно споделување и правење резервни копии од фотографиите кон компатибилни паметни уреди или компјутери за да можете да ги заштитите вашите спомени.

Viewing photos taken on the Canon PowerShot SX740 HS on an iPad

Добијте инспирација

Од шарени макро-снимки до магливите планински врвови, еве како Alan Rowan го користи PowerShot SX740 HS од Canon за да ја добие совршената слика во природа.

Одете до написот

Alan Rowan stands on the side of a hill, with yellow gorse bushes, grassy fields and a river in the valley behind him. He holds a compact camera to take a photo of the natural view.
Canon PowerShot SX740 HS WITB

Што содржи кутијата

Дигитален фотоапарат PowerShot SX740 HS (BK)

Ременче за на зглоб WS-800

Батерија NB-13L

Полнач за батерии CB-2LHE

AC-кабел (E)

Комплет со упатство за користење

Компатибилна дополнителна опрема

Спецификации

40x

40x

Оптички зум

4K

4K

Ultra High Definition

DIGIC 8

DIGIC 8

Моќен процесор

5-axis

Стабилизација

со 5 оски

20.3 Megapixel

CMOS-сензор

со 20,3 мегапиксели

180 degree

LCD-екран што се врти

за 180 степени

10 fps

10 fps

Континуирано фотографирање

Bluetooth®

Bluetooth®

Можност за поврзување во секое време

Погледнете ги сите спецификации

Canon PowerShot SX740 HS

Слични производи

* Постојаното одржување на активна врска помеѓу паметниот уред и фотоапаратот преку Bluetooth® треба да се постави во апликацијата Canon Camera Connect. Стабилноста на Bluetooth® врската зависи од моделот на паметниот уред и други фактори во опкружувањето. Зборот во ознаката Bluetooth® и лого ознаките на Bluetooth® се регистрирани заштитни знаци во сопственост на Bluetooth® SIG, Inc. и секое користење на тие знаци од страна на Canon Inc. е дозволено со лиценца. Другите заштитни знаци и заштитни имиња им припаѓаат на нивните сопственици. Компатибилните паметни уреди треба да имаат Bluetooth® верзија 4 (или понова), да користат iOS 8.4 (или понов) или Android 5.0 (или понов) и да ја имаат инсталирано најновата апликација Canon Camera Connect (достапна од Apple App Store или Google Play store).