Female wearing leather black jacket outdoors holding a Canon 6D Mark II + Canon Speedlite 470EX-AI
Blank-Rect Image

Speedlite 470EX-AI

Моќен блиц Speedlight со уникатно моторизирано одбивање и глава со можност за вртење за осветлување со професионален квалитет, брзо и лесно

Елиминирајте го напорот со блицевите Speedlite кои ви нудат професионално осветлување

Овој моќен Speedlite блиц од средна класа нуди возбудлив начин за брзо снимање на слики со професионално осветлување.
Природното осветлување се добива благодарение на моторизираното одбивање и главата со можност за вртење која автоматски се прилагодува за да го обезбеди точниот агол.

Погледни целосни спецификации

Canon Speedlite 470EX-AI - front facing

Блиц што реагира

Моторизираната глава за блицот автоматски се прилагодува, овозможувајќи аголот на одбивање секогаш да е точен за подобрено осветлување во ситуации кога се потребни слики со природен и професионален блиц.

Female taking portrait picture with a Canon 6D Mark II + Canon Speedlite 470EX-AI
Female taking a group picture in a restaurant with a Canon 6D Mark II + Canon Speedlite 470EX-AI

Моќен, флексибилен и брз за прилагодување

Со број на водич од 47m, Speedlite 470EX-AI е идеален за осветлување на големи групи и одбивачка светлина од ѕидови и тавани за да добиете помеки и поприродни резултати.

Male and female hugging on a bed in front of a floral wallpaper bedroom
alt text goes here

Осветлувајте подалеку и пошироко

Вградената глава за зумирање има за цел да го усогласи аголот на блицот со аголот на гледање на објективот што се користи и работи низ опсег на зумирање од 24-105mm (еквивалентно на целосна слика).

Female looking reviewing image of a couple on a LCD of Canon 6D Mark II + Canon Speedlite 470EX-AI
alt text goes here

Јасен и детален екран

Екранот со матрица со точки овозможува прикажување на знаци за подетални информации, додека LCD екранот ги прикажува сите поставки за блицот и е многу лесен за читање.

Canon 6D Mark II and Canon Speedlite 470EX-AI on a brown table

Можности за креативно осветлување

Speedlite 470EX-AI може да се активира вон фотоапаратот со помош на оптичко активирање. Ова им овозможува на фотоапаратите EOS со вграден Speedlite предавател да го активираат блицот на оддалеченост до 10 m без потреба од дополнителна опрема.

Погледнете ја разликата

Спецификации

Автоматски

AI – автоматска интелигенција

Целосно и полу-автоматски

Функција AI-Bounce

Бр. на водич 47m

Досег на осветлување

24-105mm

Покриеност на објективот

Покриеност на објективот од 14mm

Преку адаптер

Оптички далечински управувач

Блиц

Јасен LCD

екран со точки

385g

Тежина

Погледнете ги сите спецификации

Canon Speedlite 470EX-AI – back facing
Canon Speedlite 470EX-AI Mini stand Bounce adaptor SBA-E4 Soft case

Што содржи кутијата

Speedlite 470EX-AI

Мини држач

Адаптер за одбивање SBA-E4

Мека торбичка

Упатство за користење

Awards

Canon range of EOS camera and lenses with a mountain background

 

Добредојдовте во светот на EOS

Како што расте вашата креативност, така и нашата палета на фотоапарати, дополнителна опрема и 80+ објективи.

РАЗГЛЕДАЈТЕ ДЕНЕС

Поврзани производи