Speedlite 470EX-AI
Спецификации

Димензии (ШxВxД)

74,6 x 130,4 x 105,1mm

Тежина (без батерии)

385g

Спецификации

Автоматски

AI – автоматска интелигенција

Целосно и полу-автоматски

Функција AI-Bounce

Бр. на водич 47m

Досег на осветлување

24-105mm

Покриеност на објективот

Покриеност на објективот од 14mm

Преку адаптер

Оптички далечински управувач

Блиц

Јасен LCD

екран со точки

385g

Тежина

Погледни сè

Детални спецификации

Напојување

Бр. на водич (ISO100).метри

47

Зум

Глава за зумирање

Да

Покриеност на фокусна должина

24-105mm

Покриеност со широк панел

14mm

Автоматско зумирање за големина на сензор

Да

Режими на блиц

Контрола на автоматска експозиција

E-TTLII/E-TTL/TTL

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Да

Рачни / излезни подесувања

Да - 1/1- 1/128

Рачни чекори

чекор од 1/3

Треперечки / излезни подесувања

-

Фреквенција

-

Видео светло

-

Моќност на видео светло

-

Температура на боите на видео светло

-

Безжичен блиц

Предавател

Не

Тип на пренос

Инфрацрвено

Максимален опсег на предавателот прибл.

Внатре: 10 m
Надвор: 6 m / 10 m

Приемник

Да

Бр. на групи

3

Бр. на канали

4

Далечинско копче за бленда

-

Движење на главата на блицот

Нагоре

0°-120°

Надолу

-

Лево

0°-180°

Десно

0°-180°

AI Bounce

Да (целосно автоматски AI Bounce, полу-автоматски AI Bounce)

Помош при автоматско фокусирање

Помошен зрак за AF

Да

Број на поддржани AF точки

1 - 19 (28mm или подолга фокусна должина)

Тип на помошен зрак за AF

Инфрацрвено / треперечки блиц

Извор на напојување со енергија

Батерија

4 x AA батерии

Минимално време на обновување *2

Прибл. 5,5 сек.

Надворешно напојување со енергија

-

Конструкција

Отпорност на прав и вода

Не

Материјал на приклучокот за прикачување

Метал

Раз.

Функции за прилагодување

10 (24 опции) + 9 персонални функции

Подесувања за блицот преку менијата на фотоапаратот *3

Да

Сензор за контрола на надворешен блиц

Не

PC приклучок

Не

Компатибилна дополнителна опрема

Адаптер за одбивање SBA-E4
Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3
Speedlite блицови од серијата ЕХ или фотоапарат со функција за оптички предавател

Наменски држач за блиц

Не

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Големина (Ш x В x Д), mm

74,6 x 130,4 x 105,1

Тежина (без батерии), грам

385g

*2 време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA

*3 Само со компатибилни фотоапарати