Speedlite EL-100
Спецификации

Dimensions (WxHxL)

64,6 x 91,7 x 71,0 mm

Тежина (без батерии)

190 g

Спецификации

Автоматски режим

За едноставно фотографирање со блиц

Број на водич 26 (ISO 100, m)

Голема моќност

Bounce блиц

Вертикално и хоризонтално прилагодување

Оптички испраќач/приемник

За надворешен блиц

Тежина

190 g

Погледни сè

Детални спецификации

Напојување

Бр. на водич (ISO100).метри

26 (50 mm)

Зум

Глава за зумирање

Да, рачно

Покриеност на фокусна должина

24, 50mm

Покриеност со широк панел

-

Автоматско зумирање за големина на сензор

Не

Режими на блиц

Контрола на автоматска експозиција

E-TTLII/E-TTL

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Да

Рачни / излезни подесувања

Да - 1/1- 1/128

Рачни чекори

чекор од 1/3

Треперечки / излезни подесувања

Да

Фреквенција

1-500 Hz (-199 Hz со користење на функцијата за оптички испраќач)

Видео светло

Не

Безжичен блиц

Предавател

Да

Тип на пренос

Оптички

Опсег на сигнал (Инфрацрвено/радио)

Внатре: 0,7-8 m / -
Надвор: 0,7-11 m / -

Функција за приемник

Инфрацрвено

Функција за испраќач

Инфрацрвено

Број на групи (Оптички/радио)

3

Број на канали (Оптички/радио)

4

Далечинско копче за бленда

-

Движење на главата на блицот

Нагоре

45, 60, 75 и 90°

Надолу

-

Лево

60, 75, 90, 120 и 150°

Десно

60, 75, 90, 120, 150 и 180 °

AI Bounce

-

Помош при автоматско фокусирање

Помошен зрак за AF

Да

Број на поддржани AF точки

-

Тип на помошен зрак за AF (централна AF точка/други AF точки)

Треперечки блиц

Извор на напојување со енергија

Батерија

2 x AA батерии

Минимално време на обновување *2

Прибл. 5,8 сек.

Надворешно напојување со енергија

Не

Конструкција

Отпорност на прав и вода

Не

Материјал на приклучокот за прикачување

Метал

Раз.

Функции за прилагодување

3 (6 опции)

Подесувања за блицот преку менијата на фотоапаратот *3

Да

Сензор за контрола на надворешен блиц

Не

PC приклучок

Не

Компатибилна дополнителна опрема

Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3

Наменски држач за блиц

Не

ДИМЕН. И ТЕЖИНА

Големина (Ш x В x Д), mm

64,6 x 91,7 x 71,0

Тежина (без батерии), грам

190 g

*1 Како зададена вредност, само блицот во групата C се активира безжично, поставете ги C.Fn 5-1 да ги активираат групите A и B безжично

*2 време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA

*3 Само со компатибилни фотоапарати

*4 Освен адаптерот за спречување на прав и вода