Hero Image
Blank-Rect Image

Speedlite EL-100

Додајте светлина на едноставен начин во вашата фотографија, со главата на блицот со можност за одбивање и вртење за разновидно и креативно осветлување за природни резултати во затворени простории.

Фотографирањето со блиц сега е полесно од кога било

Создајте природен изглед и чувство со одбивањето на блицот од ѕидовите и таванот, или преку далечинското активирање на Speedlite EL-100 независно од фотоапаратот. Едноставниот автоматски режим се грижи за техничките аспекти, така што можете да го употребувате блицот за да добиете подобри слики од настаните, пријателите и семејството.

Дознајте повеќе

Canon Speedlite EL-100

Фотографирање со блиц на едноставен начин

Додајте светлина на фотографиите направени во затворени простории и на отворено со Speedlite EL-100 – со поголема моќност отколку вградениот блиц и со едноставно вртливо копче за режими за лесно поставување и користење. Способноста за хоризонтално и вертикално одбивање дава посветли и подобри резултати во затворени простории и ви овозможува да ја користите светлината на креативен начин.

Canon Speedlite EL-100 mode dial in use

Бидете креативни

Кога сакате да експериментирате со осветлувањето, Speedlite EL-100 има неколку одлични функции кои треба да ги испробате. Како на пример, стробоскопскиот блиц за замрзнување на објектот во серија брзи слики и режимот за синхронизирање на 2-та завеса за потенцирање на чувството на брзина – и двата одлични за снимање на објекти во движење.

Компактен и моќен

Напојуван од AA батерии и со тежина од само 190 g, Speedlite EL-100 е доволно компактен и лесен за да го понесете со себе на семејни настани и да добиете одлични резултати. Со број на водич 26 и глава за рачно зумирање, тој може да се прилагоди за оптимално распоредување на светлината.

Canon Speedlite EL-100 packed into a floral bag

Преминете на безжичната технологија за креативно осветлување

За повеќе 3-димензионални светлосни ефекти користете го Speedlite EL-100 како оптички безжичен испраќач за да ги активирате далечинските блицови од различни локации или користете го независно од фотоапаратот како оптички приемник контролиран од EOS фотоапарати со компатибилни куќишта.

Photo of little girl shot using the Canon Speedlite EL-100 wirelessly.

Canon има за цел да постигне нула нето емисии на CO2 од своите деловни активности до 2050 година

Оваа цел ќе ја постигнеме со просечна годишна стапка на подобрување од 3% на индексот за подобрување на емисиите на CO2 по производ. Доколку ја одржуваме стапката на подобрување, тоа би значело приближно 50% намалување на нивоата од 2008 година до 2030 година. Ова е во согласност со нивото на намалување утврдено со Парискиот договор.

Ќе продолжиме да ја ревидираме целта од долгорочна перспектива како начин на проверка на нашиот придонес за реализација на општество со мало ниво на емисии на јаглероден диоксид.

Дознајте повеќе

Спецификации

Автоматски режим

За едноставно фотографирање со блиц

Број на водич 26 (ISO 100, m)

Голема моќност

Bounce блиц

Вертикално и хоризонтално прилагодување

Оптички испраќач/приемник

За надворешен блиц

Тежина

190 g

Погледнете ги сите спецификации

Specification-Icons - Header Image
What's In The Box

Што содржи кутијата

Speedlite EL-100

Мека торбичка

Мини-држач

Упатство за користење

Може да ве интересира и…