Canon 15x50 IS All Weather

Спецификации

Детални спецификации

Оптички карактеристики

 • Вид на двоглед

  Призма

 • Зголемување

  15x

 • Ефективен дијаметар на објективот

  50 mm

 • Големина на филтерот

  58mm

 • Реално видно поле

  3,7°

 • Видливо видно поле

  60,3°¹

 • Видно поле при 1000 m

  79 m

Оптичка конструкција

 • Конструкција на објективот

  4 елементи во 3 групи

 • Конструкција на визирот на објективот

  7 елементи во 5 групи

 • UD објектив

  1 UD објектив

 • Израмнувач на двојно поле

  Да

 • Дијаметар на излезна зеница

  3,3 mm

 • Растојание од око до објектив

  15 mm

 • Вид на призма

  Призма Porro II

 • Слој на објективот

  Super Spectra слој

Корекција на диоптер и фокусирање

 • Систем за фокусирање

  Движење на елементите во објективот

 • Начин на фокусирање

  Рачно фокусирање

 • Начин на корекција на диоптер

  Прстен за корекција на диоптер

 • Опсег на корекција на диоптер

  +/- 3,0 m-1 (диоптер)

 • Најмало растојание на фокусирање

  6 m

Стабилизатор на слика

 • Систем за стабилизација на слика

  Призма со променлив агол

 • Агол на корекција

  +/- 0,7°

 • Систем за откривање на тресење

  2 жироскопски сензори

 • Активирање на стабилизацијата на сликата

  Прекинувач со копче на притиснување

 • Извор на напојување со енергија

  2 батерии со AA големина

 • Издржливост на батеријата

  +25°C: прибл. 2,5 часа


  -10°C: прибл. 10 минути (со користење алкални батерии)¹

 • Индикатор за ниво на енергија во батеријата

  Да (LED)

Физички спецификации

 • Отпорност на вода

  JIS ниво 4

 • Гумена облога

  Да

 • Работни услови

  Од -10°C до 45°C, влажност до 90%

 • Ширина

  152 mm

 • Висина

  193 mm

 • Длабочина

  81 mm

 • Тежина (без батерија)

  1180g

 1. ¹ Видливо видно поле врз основа на стандардот ISO 14132-1:2002

 2. ¹ Врз основа на стандардите за тестирања спроведени од Canon

 3. ¹ Видливо видно поле врз основа на стандардот ISO 14132-1:2002

 4. ¹ Врз основа на стандардите за тестирања спроведени од Canon