Canon 18x50 IS All Weather

Двоглед што е отпорен на сите временски услови со доближување од 18x, излезна зеница од 2,8 mm и реално видно поле од 3,7º.

Придобивки

 • Приближете се до 18x со неверојатниот квалитет на Canon

 • Создаден да издржи лоши временски услови

 • Неверојатно стабилно видно поле со голем зум

 • Лесно пронаоѓање на објектите со прекрасно и широко видно поле

 • Удобна и цврста изработка

Детални карактеристики

 • Приближете се до 18x со неверојатниот квалитет на Canon

  Двоглед со неверојатен квалитет, голема моќ, зголемување до 18x и прецизна оптика од Canon која се одликува со елемент во објективот со извонредно ниска дисперзија (UD) за намалување на хроматската аберација и Super Spectra слој за објективи кој овозможува добивање на живописен приказ со голем контраст и прецизни бои.

 • Создаден да издржи лоши временски услови

  Уживајте во одличен приказ во лоши временски услови благодарение на отпорноста на лоши временски услови со спецификација JIS 4. Издржливиот дизајн се одликува со гумена завршна обработка за заштита дури и од најлошите услови, поради што овие двогледи се идеални за обемно користење.

 • Неверојатно стабилен и светол приказ

  Уживајте во извонредно стабилни слики благодарение на технологијата за стабилизација на слика (IS) од Canon, која елиминира голем опсег на различни видови на тресење и движења при рачно гледање или при гледање од возила или бродови во движење. Предната оптика кај овие осветлени двогледи има голем дијаметар од 50 mm за добивање светло видно поле.

 • Лесно пронаоѓање на објектите со прекрасно и широко видно поле

  Пронајдете го брзо вашиот објект и уживајте во прекрасно и широко видно поле од 60,3° со јасна и рамна слика без изобличувања од едниот до другиот крај, благодарение на оптиката porro II prism и двата елементи за израмнување на поле.

 • Цврст уред кој е едноставен и удобен

  Дизајниран за удобно користење во долги временски периоди, дури и ако носите очила за сонце или очила со диоптер, благодарение на прилагодливиот визир со растојание од окото до објективот од 15,0 mm кој го минимизира „ефектот на тунел“.