Canon 8x25 IS

Лесен и компактен двоглед со доближување до 8x што е идеален за секојдневно гледање птици.

Придобивки

 • Пренослив и лесен - идеален за патувања или настани

 • Зголемувањето до 8x ве доближува до вашиот објект

 • Неверојатно стабилен приказ со оптичка стабилизација на сликата

 • Оптиката од Canon нуди висока резолуција и прецизни бои

 • Добро урамнотежен дизајн за практично и удобно користење

Детални карактеристики

 • Пренослив и лесен, со доближување до 8x

  Овој извонредно компактен двоглед, со ширина од само 12 cm и тежина од само 490 g, може да се носи во торба и нуди зголемување до 8x каде и да одите. Идеален за патување, натпревари, концерти и најразлични спортови каде што треба да се доближите до вашиот објект.

 • Неверојатно стабилен приказ со оптичка стабилизација на сликата

  Уживајте во неверојатно стабилен приказ на вашиот објект и користете го двогледот удобно во долги временски периоди благодарение на оптичката стабилизација на слика, која брзо и прецизно ги елиминира различните видови движења и тресење на рацете. Литиумската батерија CR123A овозможува континуирано користење до 6 часа*.

 • Оптиката од Canon нуди висока резолуција и прецизни бои

  Уживајте во одличен квалитет со приказ со висока резолуција и мало изобличување, благодарение на прецизната оптика од Canon. Објективите се одликуваат со Super Spectra слој кој овозможува добивање на живописни слики со висока резолуција и прецизни бои, а истовремено ги елиминира несаканите внатрешни рефлектирања кои предизвикуваат привидни облици и одблесоци.

 • Прекрасно видно поле од едниот крај до другиот

  Уживајте во прекрасно и јасно видно поле низ целата површина на сликата благодарение на составниот елемент на објективот за израмнување на поле. Фокусирајте објекти на близина до 3,5 m и уживајте во удобно растојание од окото до објективот 13,5 mm.

 • Дизајниран за практичност, издржливост и удобност

  Централно поставеното големо копче за IS и рамномерното прилагодување со прстенот за фокусирање овозможуваат едноставна и практична контрола која е лесно достапна и за двете раце. Двогледот се одликува и со диоптер од +/- 3,0 кој се приспособува кон вашиот вид, како и со гумен заштитник за очи кој се прилагодува за корисниците кои носат очила.*Тестирано според стандардите на Canon