Canon ME20F-SH

Снимајте во услови со дневна и „ѕвездена“ светлина

Зачекорете во нов свет на креативни можности за снимање! Иновативната ME20F-SH Full HD видеокамера за целосна слика нуди извонредни перформанси при слаба осветленост и опција за инфрацрвена светлина со ненадмината ISO чувствителност од преку 4 милиони.

0%

  Ви ја претставуваме ME20F-SH

  Погледнете како функционира ME20F-SH

  Доловете ги боите и слабата осветленост како никогаш досега

  ME20F-SH

  Снимајте со максимално собирање на светлина

  Специјалниот и новосоздаден CMOS сензор од 35mm за целосна слика со 2,26 мегапиксели е специјално дизајниран за снимање видеоснимки при слаба осветленост. Благодарение на поголемите пиксели, сензорот овозможува максимално собирање на светлина за да создаде извонредни слики со мал шум при слаба осветленост.

  Снимајте со вредност на ISO поголема од 4 милиони

  Благодарение на максималната вредност на ISO што надминува неверојатни 4 милиони (+75dB), ME20F-SH може да гледа и да снима во речиси потполна темнина при помалку од 0,0005 лукси. Со други зборови, можете безгрижно да го снимате ноќното небо дури и кога е осветлено само со ѕвездена светлина (со објектив со f/1.2 при 29,97p и максимално засилување).

  B4_F2

  Камера во боја што може да гледа во темнина

  Гледајте и снимајте во боја

  ME20F-SH може јасно да гледа и да препознава бои, дури и во услови со екстремно слаба осветленост и со поставки за големо засилување, а се одликува и со дополнителна предност и можност за снимање во инфрацрвен (IR) режим во боја.

  B4_F3

  Висококвалитетно снимање во Full HD

  Флексибилна контрола врз креативните опции

  Опции за автоматско снимање

  ME20F-SH е лесна за поставување и користење, со широк опсег на автоматски режими, вклучувајќи приоритет на бленда (Tv), приоритет на решетка (Av) и автоматска контрола на засилување (AGC),* како и автоматски баланс на белата боја и AF со една снимка. Рачното контролирање е секогаш достапно, што ви дава креативна контрола врз подесувањата на камерата, кога и да ви е потребно.

  * За одредени функции можеби е потребно ажурирање на фирмверот. Повеќе…

  B4_F1
  B4_F2

  Поставки за прилагодена слика

  Менито за прилагодени слики на камерата нуди различни опции што контролираат различни аспекти на добиената слика. Можете да зачувате најмногу шест датотеки за прилагодени слики во камерата за понатамошна употреба или, пак, искористете една од трите однапред поставени датотеки за прилагодени слики (Canon Log, широк динамички опсег или EOS стандард).

  Користење на копчето за хром на едноставен начин

  Поддршката за ракувањето со копчето за хром е подобрена за ME20F-SH, што ја прави идеална за вести, презентации, па дури и за посебни ефекти во независните филмови.***

  * Можно е да биде потребно ажурирање на фирмверот. Повеќе…

  Широк опсег на ISO

  ME20F-SH нуди неверојатен опсег на ISO од 800 (0dB) до повеќе од 4 милиони (+75dB) кој им овозможува на режисерите да снимаат сè, во услови со дневна светлина па сè до услови со „ѕвездена светлина“ во ноќта.

  B4_F3

  Далечинско користење на вградените филтри

  Вградените и електронски контролирани ND филтри (со 3 и 6 чекори) и филтерот за отсекување инфрацрвени зраци на ME20F-SH можат да се користат далечински на брз и едноставен начин преку компатибилниот далечински управувач RC-V100 од Canon.

  B4_F4

  Беспрекорна компатибилност и конфигурација

  Флексибилно инсталирање за едноставно користење

  Компактно и лесно куќиште

  ME20F-SH е компактна и лесна камера што тежи само 1,1kg со приближни димензии од 102x116x113mm (шxвxд). Таа е идеална за користење на места со слаба осветленост, независно дали на копно или под вода.

  B5_F1

  Лесно монтирање и позиционирање

  ME20F-SH располага со долни и горни точки за монтирање кои овозможуваат флексибилност за лесно позиционирање и монтирање на роботски глави, носачи, кранови и стативи, поради што лесно може да се интегрира во работните процеси. Едноставно кажано, ова е уникатна и повеќенаменска камера што може да се користи во услови со секакво осветлување.

  Aurora Skycam

  Галерија со видеоснимки

  „Miss Aurora’s Dance“ со ME20F-SH

  Спецификации

  fullhd1080

  digic_dv4

  Wide-DR-Gamma

  Што содржи кутијата

  Препорачано за вас