Професионални видео камери

Canon XF200

Со врвниот квалитет на сликата и разновидноста на снимањето во два формати, XF200 е идеална за секој корисник.

Придобивки

 • Широкоаголен објектив со 20x зум и f/1,8 за неверојатни снимки на голема оддалеченост

 • HD CMOS Pro сензорот нуди исклучителен квалитет на слика, дури и при недоволна светлина

 • Компактен и лесен дизајн, ракување со 3 прстени на објективот и ротирачки држач

 • OLED екранот и визирот со резолуција од 1,23m точки нудат прецизно набљудување

 • Споделувајте содржини на едноставен начин преку вградениот Wi-Fi или Ethernet. Снимајте прокси фајлови директно во други уреди

 • Снимање во два формати: стандарден MPEG2 кодек со 50Mbps, плус снимање MP4 во HD или SD

 • Широката DR гама помага да се избегнат преголеми експозиции

 • Снимање на звук со 4 канали. 2 XLR влезови

 • Режим на снимање со инфрацрвени зраци, со помош на напредна IR лампа

 • Снимајте податоци за GPS локации (изборна дополнителна опрема)

Детални карактеристики

Спецификации

 • Full HD

 • 20x оптички зум

 • Динамички оптички стабилизатор на слика

 • Ротирачки држач

 • Wi-Fi далечински управувач и лесно споделување

 • MXF 50Mbps

 • 4:2:2

 • Снимање на MP4 со 35 Mbps