XF305

XF305, една од првите професионални камери основани на фајлови на Canon, нуди комбинација од MPEG-2, 50Mbps, 4:2:2 кодек со објектив од серијата L на Canon и 3 Full HD CMOS сензори за извонредно HD видео зачувано на CF картичка.

Придобивки

  • MPEG-2 MXF снимање на CF картички до 50Mbps (4:2:2)
  • Сеопфатна NLE поддршка
  • 18x широкоаголен објектив од серијата L на Canon
  • 3 x тип 1/3 Full HD Canon CMOS сензори
  • HD-SDI, Timecode, Genlock
  • 10,1 cm LCD екран (1,23M точки); 1,3 cm (1,55M точки) EVF
  • Променливи стапки на слики

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon XF305

Снимајте висококвалитетно HD на CF картички


XF305 овозможува снимање на MPEG-2 MXF (Media eXchange Format) фајлови – до 1920 x 1080 Full HD со 50Mbps (4:2:2) – на CompactFlash (CF) мемориски картички. CF медиумите се ефтини и достапни насекаде: двата отвора за картички овозможуваат снимањето да продолжи без прекин.

Флексибилно уредување


Интегрирајќи се беспрекорно со постоечките работни процеси, видео снимките кои ги снима XF305 се стандардни MXF фајлови кои се компатибилни со сите поголеми пакети за уредување.

18x широкоаголен објектив


Следејќи ја експертизата на Canon за објективи за вршење преноси – и благодарение на повратните информации од професионалците – лесниот 18x HD видео објектив од серијата L обезбедува извонреден оптички квалитет. Уникатните елементи со ултра ниска дисперзија (Hi-UD) се користат за спречување на хроматската аберација. Одделните прстени нудат независна контрола на фокусот, зумот и ирисот (F1,6) – со целосна достапна рачна контрола, а за прстените за фокус и зум се обезбедени крајни чекори.

3x Full HD CMOS


Full HD со 1920 x 1080 резолуција се снима преку трите тип 1/3 Full HD CMOS сензори со 2,07 мегапиксели – дизајнирани и произведени во просториите на Canon. Големата брзина на скенирање го минимизира ефектот на вртењето на блендата.

10,1 cm LCD екран и 1,3 cm EVF


10,1 cm (4”) LCD екран може да се позиционира и на двете страни на камерата. Нудејќи супериорна резолуција (1,2M точки), алатката за помош при фокусирањето ви помага да направите остри слики. Вградениот монитор за бранови форми (WFM) ви помага при проверувањето на експозицијата и другите параметри за снимање. Како алтернатива, достапен е 1,3 cm (0,52”) електронски визир (EVF).

Променлива стапка на слики


Достапен е широк опсег на стапки на слики, од 12 до 50 fps. Тоа на камерманите им овозможува слободно да ја менуваат стапката на снимање за дополнителна креативна флексибилност.

Професионален пакет приклучоци и независен звук


HD-SDI излезот е стандарден и овозможува излез на некомпресирано Full HD со вграден звук и временски код. Genlock влезот и Timecode влезот/излезот овозможуваат XF305 да се користи за снимање со повеќе камери. Звукот може да се сними преку двата XLR влезови, а исто така и со стерео микрофонот кој е монтиран однапред.

Прилагодени слики


Сите дваесет и шест опции за прилагодување слики може да се прилагодат за постигнување на совршен изглед. Тие може да се зачуваат во камерата – преку SD картичка - а можно е дури и префрлување на подесувања помеѓу камерите.

Поддршка за CPS *


Ексклузивната видео поддршка за CPS на Canon нуди приоритетни услуги за поправка, гарантирајќи брза заработувачка.

* За повеќе информации за државите во кои CPS програмата е активна, ве молиме погледнете на http://www.canon-europe.com/cps

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon XF305, неговите функции и можности.

CPN.jpeg

Професионална мрежа на Canon

Инспирација, образование, информации за производи и новости за целосно покривање на професионалните фотографи и видеографи кои користат производи од Canon, како и напредни ентузијасти од целиот свет.