EOS 600D

Со резолуцијата од 18 мегапиксели која е водечка во својата класа, практичниот дизајн и целосната палета на EOS објективи и дополнителна опрема на ваше располагање, EOS 600D нема да дозволи ништо да ви застане на патот на вашето фотографирање.

Придобивки

  • CMOS сензор со 18 мегапиксели
  • Автоматски режим за интелигентно откривање на сцени
  • Full-HD EOS видео
  • Водич за функции на екранот
  • Континуирано снимање со брзина до 3,7fps
  • AF со 9 точки и широка површина
  • 7,7cm (3,0”) екран со променлив агол и 1.040k точки
  • Basic+ и креативни филтери
  • Вградена контрола за безжичен блиц

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EOS 600D

APS-C CMOS сензор со 18 MP


CMOS сензорот со 18 мегапиксели и APS-C големина снима јасни слики кои се исполнети со детали. Високата резолуција овозможува печатење на огромни големини и флексибилност со отсекување на сликите за поинакви композиции.

ISO чувствителност од 100-6400


ISO опсегот од 100-6400, кој може да се прошири до ISO 12.800, овозможува висококвалитетно рачно фотографирање во услови со слаба осветленост, без потреба од блиц.

14-битна обработка на слика


Во срцето на EOS 600D од Canon има 14-битен DIGIC 4 процесор на слика кој обезбедува исклучителна репродукција на бои, рамномерна градација на тонови и одлична контрола на шумот.

Автоматски режим за интелигентно откривање на сцени


Автоматскиот режим за интелигентно откривање на сцени детално ја анализира секоја сцена и секогаш ги одбира вистинските подесувања на фотоапаратот, така што вие ќе можете да се концентрирате на она што е важно – вашето фотографирање.

Водич за функции на екранот


Водичот за функции кај EOS 600D нуди опис за многу функции на фотоапаратот, како и совети за нивното користење.

Full-HD EOS видео


Снимајте Full-HD видео со рачна контрола на стапката на сликите, експозицијата и звукот. Технологијата на куси видео записи врши спојување на кратки видео снимки од 2, 4 или 8 секунди во еден видео фајл, за добивање на материјал кој изгледа професионално уреден, додека дигиталното зумирање на видео овозможува зголемување од 3-10x.

AF систем со 9 точки и iFCL мерење


Девет AF точки, во кои спаѓа еден централен сензор од вкрстен тип, распределени низ кадарот за брзо и прецизно фокусирање, дури и на објекти кои не се централно поставени. iFCL мерењето со 63 зони секогаш обезбедува прецизна експозиција.

7,7cm (3,0”) екран со променлив агол и 1.040k точки


Снимајте од уникатни агли со помош на 7,7cm (3,0”) 3:2 Clear View LCD екран, кој содржи 1.040.000 точки за зголемена јасност.

Basic+


Технологијата Basic+ им овозможува на фотографите да ги прилагодат основните автоматски подесувања според условите на осветлување или амбиентот.

Ефекти со креативни филтери


Ефектите со креативни филтери, во кои спаѓаат ефектите фотоапарат-играчка, мек фокус, минијатурен ефект, црно-бела зрнеста текстура и ефект на рибино око, може да се применат на Raw и JPEG фајлови по снимањето.

Вградена контрола за безжичен блиц


Интегрираниот контролор за безжични Speedlite блицеви и технологијата за едноставно безжично поврзување овозможува користење на надворешен TTL блиц без потреба од дополнителна опрема.

Се користи со сите EF и EF-S објективи


EOS 600D е поддржан од целосниот систем на: блицеви, далечински копчиња и над 60 објективи на кои им веруваат професионални фотографи од целиот свет.

Награди

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EOS 600D, неговите функции и можности.

18 megapixel CMOS

CMOS сензор со 18 мегапиксели

Easily apply a look to your shots in the Basic zone

Направете поинаков изглед на вашите слики во основната зона на едноставен начин

Great low light shots

Одлични снимки при слаба осветленост

Automatically analyse your scene and select the best settings

Автоматско анализирање на вашата сцена и избирање на најдобрите подесувања

Ensures correctly exposured images in all lighting conditions

Обезбедува правилна експозиција на сликите во секакви услови на осветлување

Choice of AF points for creative framing

Изборни AF точки за креативно обликување

Continous shooting

Континуирано фотографирање

Powerful DIGIC processing

Моќна обработка со DIGIC

Moveable screen for creative framing

Пренослив екран за креативно обликување

Large bright screen for clear viewing

Голем осветлен екран за јасно прегледување

Stunning 1080p movies

Неверојатни видео снимки од 1080p

Easily create engaging movies

Снимајте извонредни видео снимки на едноставен начин

Apply creative effects to your iamges

Употребете креативни ефекти на вашите слики

Easily apply a look to your shots in the Basic zone

Направете поинаков изглед на вашите слики во основната зона на едноставен начин

On camera guide to help you learn

Водич за фотоапаратот кој ќе ви помага

Control Speedlites from your camera remotely

Далечинско контролирање на Speedlite блицови прикачени на вашиот фотоапарат

Experiment with the EOS System

Експериментирајте со EOS системот