EOS 60D

Разбудете ја вашата креативна страна со EOS 60D. Изразете се преку создавање неверојатни фотографии или Full HD видео снимки користејќи го LCD екранот со променлив агол и напредните креативни функции.

EOS 60D

Придобивки

  • APS-C CMOS сензор со 18 MP
  • Напредни креативни функции
  • 7,7cm (3,0”) LCD екран со променлив агол и сооднос од 3:2
  • Full HD видео снимки
  • DIGIC 4
  • ISO 100-6400, H:12800
  • Снимање на 58 JPEG слики со брзина до 5,3fps
  • AF систем со 9 точки од вкрстен тип
  • iFCL мерење со двослоен сензор со 63 зони

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EOS 60D

18 MP CMOS сензор


Идеален за корисниците на кои им е потребно печатење со големина на постер – или сакаат да вршат отсекување на сликата без да ги загубат потребните детали – 18MP CMOS сензорот на EOS 60D се одликува со многу мал шум на сликата и дава исклучителни резултати при слаба осветленост.

Напредни креативни функции


Искористете ја вашата имагинација за подобрување на фотографиите со палетата на креативни филтери како што е ефектот на фото апарат-играчка или мекиот фокус. Овие филтери може да се применат на RAW и JPEG слики, овозможувајќи креативна контрола по снимањето на фотографијата. При снимање со основните режими, Basic+ ви овозможува да примените креативен амбиент нудејќи ви креативна контрола без потреба од огромно познавање на фотографирањето.

7,7cm (3,0”) 3:2 Clear View LCD екран со променлив агол

Вршете детални проверки на сликите и снимајте од уникатни или незгодни агли со Clear View LCD екранот од 7,7cm (3,0”) и сооднос од 3:2, кој се одликува со неверојатни 1.040.000 точки за зголемена јасност. Префрлете се во режимот на прегледување во живо и контролирајте ја сликата во реално време за да го снимите најдобриот агол.

Снимање на Full HD видео


EOS 60D нуди комбинација на фотографирање со врвен квалитет и можност за снимање на Full HD (1080p) видео. За да ја задоволите вашата креативност, EOS 60D се одликува со целосна рачна контрола и избор на стапка на слики. Исто така, може да снимате видео снимки со 50/60fps и 720P со голема брзина кога дејството брзо се одвива. HDMI поврзувањето овозможува High Definition репродукција на видео содржини и фотографии на кој било HD телевизор. Репродукцијата на телевизори со HDMI може да се контролира со користење на далечинскиот управувач.

DIGIC 4


DIGIC 4 процесорот на Canon работи во комбинација со CMOS сензорот за постигнување на 14-битна обработка на сликата, заради добивање на рамномерна градација на тоновите и природен изглед на боите. DIGIC 4 исто така нуди напредно намалување на шумот при снимање со високи ISO брзини, плус брзо вклучување за дел од секундата и речиси моментално прегледување на сликите по снимањето.

Висока ISO чувствителност при недоволна осветленост


За ситуациите со недоволна осветленост, EOS 60D се одликува со ISO опсег до 6400 – со можност за проширување до 12800 за средините во кои користењето блиц не е пожелно.

iFCL систем на мерење


Двослојниот сензор за мерење со 63 зони ги анализира информациите за фокусот, боите и осветленоста, обезбедувајќи прецизно и постојано мерење.

Екран за брза контрола


Достапен со користење на наменско копче, тој обезбедува едноставен пристап до често употребуваните функции, овозможувајќи ви да ја направите снимката во вистински момент.

Креирајте систем за снимање кој е исто толку уникатен колку и вие


EOS 60D е компатибилен со комплетната палета на Canon EF и EF-S објективи и Speedlite блицеви од EX серијата.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EOS 60D, неговите функции и можности.

18 megapixel CMOS

CMOS сензор со 18 мегапиксели

Great low light shots

Одлични снимки при слаба осветленост

Large clear view of your scene

Голем и јасен приказ на вашата сцена

Ensures correctly exposured images in all lighting conditions

Обезбедува правилна експозиција на сликите во секакви услови на осветлување

Choice of AF points for creative framing and subject tracking

Изборни AF точки за креативно обликување

Continous shooting

Континуирано фотографирање

Powerful DIGIC processing

Моќна обработка со DIGIC

Stunning 1080p movies

Неверојатни видео снимки од 1080p

Moveable screen for creative framing

Пренослив екран за креативно обликување

Large bright screen for clear viewing

Голем осветлен екран за јасно прегледување

Apply creative effects to your iamges

Употребете креативни ефекти на вашите слики

Choose the right aspect ratio for your photo

Изберете го соодветниот сооднос на слика за вашата фотографија

Easily apply a look to your shots in the Basic zone

Направете поинаков изглед на вашите слики во основната зона на едноставен начин

Level your camera for straight horizons

Прилагодете го нивото на вашиот фотоапарат за да добиете прави хоризонти

Edit and process  RAW images in camera

Уредување и обработка на RAW слики во фотоапаратот

Control Speedlites from your camera remotely

Далечинско контролирање на Speedlite блицови прикачени на вашиот фотоапарат