EOS 650D

Идеален почеток во светот на обработка на слики со EOS уреди. Сензорот со 18,0 мегапиксели кај EOS 650D нуди врвни резултати и за фотографии и за Full HD видео снимки. Clear View LCD II екранот на допир со променлив агол го олеснува фотографирањето.

EOS 650D

Придобивки

  • APS-C CMOS сензор со 18,0 MP
  • Full-HD видео снимки со рачна контрола и континуиран AF
  • Континуирано фотографирање со 5 fps
  • Clear View LCD II екран на допир со променлив агол
  • ISO чувствителност од 100-12.800, може да се прошири до ISO 25.600
  • AF на широко поле во 9 точки
  • Вграден Speedlite предавател

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EOS 650D

Напреден квалитет на слика

Доловете ги сите детали со резолуција од 18 мегапиксели и уживајте во рамномерни тонови и прецизни бои со 14-битната обработка на слика со DIGIC 5. EOS 650D создава фајлови кои се доволно големи за печатење со големи димензии или, пак, за отсекување со цел да добиете поинакви композиции без намалување на квалитетот.

Изработувајте проекти со Full HD видео снимки


Снимајте видео снимки со беспрекорен квалитет и резолуција од 1080p и уживајте во соодветното ниво на автоматска или рачна контрола кое ви одговара. Автоматскиот фокус функционира и при снимање видео, а вградениот микрофон овозможува снимање на висококвалитетен стерео звук.

Бидете во чекор со динамичните случувања


Прецизно следење на подвижните објекти низ целиот кадар со помош на систем за автоматско фокусирање кој е составен од девет вкрстени AF точки. Континуираното фотографирање со брзина од 5 fps за групно снимање до 22 слики значи дека никогаш нема да го пропуштите одлучувачкиот момент.

Откријте нови гледни точки


EOS 650D се одликува со Clear View LCD II екран на допир од 7,7cm (3,0”) со променлив агол и сооднос од 3:2, кој се отвора и ротира за 270º. Тоа овозможува снимање на видео записи и фотографии од поинакви гледни точки – како на пример над толпа луѓе или од висина на половината.

Контрола преку екран на допир


Уживајте во поинаков пристап до контролите на EOS 650D преку Clear View LCD II екранот на допир со променлив агол. Фотографирајте и фокусирајте со еден допир и користете гестикулации како штипнување и преминување со прстите преку екранот при прегледување на сликите.

Перформанси при слаба осветленост


EOS 650D може да снима слики со опсег на чувствителност со ISO вредности од 100-12.800 (може да се прошири до ISO 25.600), овозможувајќи рачно фотографирање при слаба осветленост без користење на блиц.

Вграден Speedlite предавател


Откријте ги можностите за креативно осветлување со позиционирање на надворешни Speedlite блицови од Canon, контролирајќи ги преку вградениот Speedlite предавател на EOS 650D.

Автоматско интелигентно откривање на сцени


Технологијата за автоматско интелигентно откривање на сцени од Canon ја анализира секоја сцена и автоматски ја поставува најсоодветната комбинација на подесувања на фотоапаратот.

Одлични резултати во тешки услови


Контролирањето на HDR задното осветлување овозможува снимање на три слики со различни експозиции кои се комбинираат во една слика, задржувајќи ги деталите во сенките и осветлените површини. Режимот за рачно снимање на ноќни сцени кај EOS 650D овозможува снимање на повеќе слики со голема брзина на блендата кои меѓусебно се спојуваат за добивање на резултати без заматување.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EOS 650D, неговите функции и можности.

18 megapixel CMOS

CMOS сензор со 18 мегапиксели

Great low light shots

Одлични снимки при слаба осветленост

High speed shooting

Фотографирање со голема брзина

Continuous AF in Movies

Континуиран AF при снимање видео снимки

Large bright touch screen for clear viewing

Голем осветлен екран на допир за јасно прегледување

Powerful DIGIC processing

Моќна обработка со DIGIC

Moveable screen for creative framing

Пренослив екран за креативно обликување

Stunning 1080p movies

Неверојатни видео снимки од 1080p

Automatically analyse your scene and select the best settings

Автоматско анализирање на вашата сцена и избирање на најдобрите подесувања

On camera guide to help you learn

Водич за фотоапаратот кој ќе ви помага

Apply creative effects to your iamges

Употребете креативни ефекти на вашите слики

Ensures correctly exposured images in all lighting conditions

Обезбедува правилна експозиција на сликите во секакви услови на осветлување

Easily apply a look to your shots in the Basic zone

Направете поинаков изглед на вашите слики во основната зона на едноставен начин

Choice of AF points for creative framing and subject tracking

Изборни AF точки за креативно обликување

Control Speedlites from your camera remotely

Далечинско контролирање на Speedlite блицови прикачени на вашиот фотоапарат

Easily create engaging movies

Снимајте извонредни видео снимки на едноставен начин