EOS M

Компактен фотоапарат со заменливи објективи и 18 мегапиксели кој е доволно мал за да можете да го носите насекаде. Уживајте во едноставно и креативно контролирање и врвни перформанси при слаба осветленост за добивање на неверојатни слики.

Придобивки

  • Квалитет како кај дигиталните SLR фотоапарати, сместен во компактно куќиште
  • Автоматско интелигентно откривање на сцени
  • Истражете различни опции со заменливите објективи
  • Направете дефокусирани заднини кои оставаат силен впечаток
  • Екран на допир кој е едноставен за користење
  • Амбиентални фотографии при слаба осветленост
  • Full-HD видео со режим на кратки видео записи

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EOS M

Компактен дизајн. Врвен квалитет на слика


Снимајте слики кои се исполнети со неверојатни бои и острина, кои може да се печатат во големини до A2 со извонредни детали. Сензорот со 18 мегапиксели и APS-C големина се одликува со исти димензии како и сензорите кои се вградуваат во EOS DSLR фотоапаратите, а го нуди и истиот врвен квалитет на слика.

Правилни подесувања при секое фотографирање


При снимањето фотографии со EOS M, функцијата за автоматско интелигентно откривање на сцени на фотоапаратот врши анализа и на објектот, проценувајќи ги боите, светлината, движењата, па дури и присуството на луѓе. Овие податоци се користат за избирање на најсоодветните подесувања на фотоапаратот, со цел да добиете најдобри можни резултати.

Слобода за изразување на вашата креативност


EOS кој се одликува со квалитет како DSLR, сместен во компактно куќиште кое може да го носите насекаде. Променете го вашиот EF-M објектив за да ја промените вашата гледна точка и уживајте во поддршката за палетата на EF и EF-S објективи со помош на изборниот адаптер за монтирање EF-EOS M.

Креативност на едноставен начин


Снимајте прекрасни слики, користејќи рамномерни дефокусирани заднини за да добиете професионален изглед кој остава силен впечаток. Добијте напредни креативни ефекти на брз и едноставен начин со помош на контролите кои се едноставни за користење.

Едноставно користење. Одлични резултати


Едноставните контроли овозможуваат брзо и едноставно користење, така што секогаш ќе бидете подготвени да ја изразите својата креативност. Clear View II LCD екранот на допир од 7,7cm (3") нуди интуитивна контрола на функциите од менито, како и можност за фокусирање и фотографирање со еден допир.

Амбиентални фотографии при слаба осветленост


EOS M ги одржува перформансите на највисоко ниво, дури и кога нивото на светлина се намалува. Хибридниот автоматски фокус обезбедува извонредно остри фотографии, а мерењето на експозицијата со проценка ја избира најсоодветната брзина на блендата и отворот на решетката. Фотографирајте рачно во услови со слаба осветленост без да користите блиц или статив, благодарение на максималната чувствителност од ISO 12.800 (може да се прошири до ISO 25.600).

Подвижни слики


Снимајте Full-HD видео записи со истиот фотоапарат што го користите за снимање фотографии. Уживајте во врвен квалитет на слика дури и при слаба осветленост и откријте нови креативни можности, како што е фокусот на мало растојание. Надополнете го вашиот снимен видео материјал со куси видео записи. Снимете серија кратки записи со времетраење од 2, 4 или 8 сек., уредете ги и репродуцирајте ги заедно како видео слајд шоу во еден видео фајл.

Награди

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EOS M, неговите функции и можности.

18 megapixel CMOS

CMOS сензор со 18 мегапиксели

Great low light shots

Одлични снимки при слаба осветленост

Continuous AF in Movies

Континуиран AF при снимање видео снимки

Large bright touch screen for clear viewing

Голем осветлен екран на допир за јасно прегледување

Powerful DIGIC processing

Моќна обработка со DIGIC

Stunning 1080p movies

Неверојатни видео снимки од 1080p

Automatically analyse your scene and select the best settings

Автоматско анализирање на вашата сцена и избирање на најдобрите подесувања

On camera guide to help you learn

Водич за фотоапаратот кој ќе ви помага

Apply creative effects to your iamges

Употребете креативни ефекти на вашите слики

Easily apply a look to your shots in the Basic zone

Направете поинаков изглед на вашите слики во основната зона на едноставен начин

Easily create engaging movies

Снимајте извонредни видео снимки на едноставен начин