Дополнителна опрема за EOS

Canon Speedlite 430EX II

Моќниот и разновиден блиц Speedlite 430EX II ќе ги зголеми вашите опции за фотографирање со бројот на водич 43, можноста за спореден безжичен блиц, девет прилагодливи функции и главата за зумирање од 24-105mm.

Придобивки

 • E-TTL II мерење на блиц

 • Број на водич 43*

 • Можност за безжичен спореден блиц

 • Глава за зумирање од 24-105mm со дифузер од 14mm

 • Брзо и бесчујно обновување

 • Метален приклучок за блиц

 • Глава со можност за вртење од 180 степени

 • Помошен зрак за AF

Детални карактеристики

 • E-TTL II мерење на блиц

  Пренослив и компактен, Speedlite 430EX II се одликува со огромна моќност, број на водич 43 и е соодветен за фотографирање со одбиен блиц и телефото објектив. E-TTL II мерењето со компатибилни фотоапарати овозможува прецизна експозиција на блицот во секакви ситуации, дури и при одбивање на светлина од ѕид или таван. За поголема контрола можете рачно да ја подесите моќноста на блицот во чекори на зголемување од 1/3 во опсег од 1/1 до 1/64.

 • Глава за автоматско зумирање од 24-105mm

  Доколку се користи со компатибилен EOS дигитален SLR фотоапарат, Speedlite 430EX II автоматски ја открива големината на сензорот на фотоапаратот и зумира со главата на блицот за оптимална покриеност на сцените. Тоа ја намалува потрошената светлина, ја зголемува издржливоста на батеријата и го намалува времето на обновување. Главата за автоматско зумирање од 24-105mm и дифузерот со широк панел од 14mm обезбедуваат покриеност со блицот за широк избор на ситуации за фотографирање. Главата која се закосува и врти овозможува користење на одбиен блиц кој создава помеко осветлување кога се користи единечен блиц кој е вграден на фотоапаратот.

 • Безжичен спореден блиц

  Speedlite 430EX II може да се користи како безжичен спореден блиц кој се активира преку соодветен главен блиц. Малите димензии и големата излезна моќност го прават идеален спореден блиц за создавање преносливо студио со повеќе блицеви.

 • Извор на напојување со енергија

  Speedlite 430EX II, кој се напојува со 4 x AA батерии, е лесен, пренослив и доволно компактен за да го носите со себе. Обновувањето е речиси 20% побрзо во споредба со претходниот модел и речиси бесчујно за да се избегне плашење на животните.

 • Издржливост

  Металниот приклучок за блиц и бравата за брзо активирање на блендата обезбедуваат сигурна и практична врска помеѓу фотоапаратот и Speedlite блицот.

 • Контрола на блицот

  При користење на блицот со компатибилен фотоапарат, сите аспекти на контролата на блицот, во кои спаѓаат подесувањата за јачина на блицот и сите девет прилагодливи функции, можат да се прилагодат преку менито на фотоапаратот**.

 • Помош при автоматско фокусирање

  Покривајќи од 1-9 AF точки, Speedlite 430EX II може да емитува инфрацрвен фокусирачки зрак кој обезбедува контраст на кој објективот може да се фокусира при фотографирање во услови со слаба осветленост. * во метри при подесени 105mm, ISO 100** само со компатибилни EOS фотоапарати