Дополнителна опрема за EOS

Canon Speedlite 430EX III-RT

Спецификации

Детални спецификации

Енергија

 • Бр. на водич (ISO100).метри

  43 (105mm)

Зум

 • Глава за зумирање

  Да

 • покриеност на фокусна должина

  24-105mm

 • Покриеност со широк панел

  14mm

 • Автоматско зумирање за големина на сензор

  Да

Режими на блиц

 • Контрола на автоматска експозиција

  E-TTLII/E-TTL

 • Синхронизирање со голема брзина (FP)

  Да

 • Рачни / излезни подесувања

  Да - 1/1-1/128

 • Рачни чекори

  чекор од 1/3

Функција поврзана со блиц

 • FE заклучување

  Да

 • Компензација на експозиција при блиц

  Да

 • Групирање на експозиции на блиц

  Не

 • Синхронизација на блиц со втора завеса

  Да

 • Блиц за моделирање

  Да

 • Пренесување информации за температурата на боите

  Да

Безжичен блиц

 • Предавател

  Да

 • Тип на пренос

  Радио

 • Опсег на сигнал (Инфрацрвено/радио)

  Внатре: 12-15m / 30m


  Надвор: 8-10m / 30m

 • Споредна функција

  Инфрацрвено/радио

 • Главна функција

  Радио

 • Број на групи (Оптички/радио)

  - / 5

 • Број на канали (Оптички/радио)

  - / 15

 • Далечинско копче за бленда

  Да

Движење на главата на блицот

 • Нагоре

  45, 60, 75 и 90°

 • Лево

  60, 75, 90, 120 и 150°

 • Десно

  60, 75, 90, 120, 150 и 180 °

Помош при автоматско фокусирање

 • Помошен зрак за AF

  Да

 • Број на поддржани AF точки

  1

 • Тип на помошен зрак за AF

  Инфрацрвено / треперечки блиц

Извор на напојување со енергија

 • Батерија

  4 x AA батерии

 • Минимално време на обновување *

  Прибл. 3,5 сек.

 • Надворешно напојување со енергија

  Не

Конструкција

 • Отпорност на прав и вода

  Не

 • Материјал на приклучокот за прикачување

  Метал

Раз.

 • Функција за прилагодување

  10 (8 персонални функции)

 • Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот **

  Да

 • Сензор за контрола на надворешен блиц

  Не

 • PC приклучок

  Не

 • Компатибилна дополнителна опрема

  Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3


  Адаптер за одбивање SBA-E2


  Филтер за бои/држач за адаптерот за одбивање


  Филтер за бои SCF-E2

 • Наменски држач за блиц

  Не

Димензии и тежина

 • Големина (Ш x В x Д), мм

  70,5 x 113,8 x 98,2

 • Тежина (без батерии), грам

  295 g

 • Опсег на работна температура

  0 °C - 45 °C / 32 °F - 113 °F

 • Работна влажност

  85 % или помалку

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon (според CIPA стандардите), освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

* време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA

** Само со компатибилни фотоапарати