Дополнителна опрема за EOS

Canon Speedlite 600EX-RT

Спецификации

Детални спецификации

НАПОЈУВАЊЕ

 • Бр. на водич (ISO100).метри

  60 (200mm)

ЗУМ

 • Глава за зумирање

  Да

 • Покриеност на фокусна должина

  20-200mm

 • Покриеност со широк панел

  14mm

 • Автоматско зумирање за големина на сензор

  Да

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

 • Контрола на автоматска експозиција

  E-TTLII/E-TTL/TTL

 • Синхронизирање со голема брзина (FP)

  Да

 • Рачни / излезни подесувања

  Да - 1/1-1/128

 • Рачни чекори

  чекор од 1/3

 • Треперечки / излезни подесувања

  Да - 1/4-1/128

 • Фреквенција

  1-500Hz (199Hz со користење на функцијата за оптички спореден блиц)

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

 • FE заклучување

  Да

 • Компензација на експозиција при блиц

  Да

 • Групирање на експозиции на блиц

  Да

 • Синхронизација на блиц со втора завеса

  Да

 • Блиц за моделирање

  Да

 • Пренесување информации за температурата на боите

  Да

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

 • Предавател

  Да

 • Тип на пренос

  Инфрацрвено / радио

 • Максимален опсег на предавателот прибл.

  Внатре: 12-15m / 30m


  Надвор: 8-10m / 30m

 • Спореден

  Да

 • Бр. на групи

  3 / 5¹

 • Бр. на канали

  4 / 15

 • Далечинско копче за бленда

  Да

ДВИЖЕЊЕ НА ГЛАВАТА НА БЛИЦОТ

 • Нагоре

  45, 60, 75 и 90 °

 • Надолу

  7 °

 • Лево

  60, 75, 90, 120, 150 и 180 °

 • Десно

  60, 75, 90, 120, 150 и 180 °

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

 • Помошен зрак за AF

  Да

 • Број на поддржани AF точки

  1 - 61

 • Тип на помошен зрак за AF

  Инфрацрвено

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

 • Батерија

  4 x AA батерии

 • Минимално време на обновување*

  Прибл. 3,3 сек.

 • Надворешно напојување со енергија

  Да - CP-E4

КОНСТРУКЦИЈА

 • Отпорност на прав и вода

  Да

 • Материјал на приклучокот за прикачување

  Метал

РАЗ.

 • Функција за прилагодување

  18 (7 персонални функции)

 • Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот**

  Да

 • Сензор за контрола на надворешен блиц

  Да

 • PC приклучок

  Да

 • Компатибилна дополнителна опрема

  Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3


  Компактна батерија CP-E4


  Speedlite предавател ST-E3-RT


  Speedlite блицеви од серијата ЕХ со функција за спореден блиц


  SR-N3 кабел


  Држач за филтер за бои SCH-E1


  Филтер за бои SCF-E1

 • Наменски држач за блиц

  SB-E2

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

 • Големина (Ш x В x Д), mm

  79,7x 142,9x 125,4¹

 • Тежина (без батерии), грам

  425g

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.

 1. ¹ Како зададена вредност, само блицот во групата C се активира безжично, подесете ги C.Fn 5-1 безжично да ги активираат групите A и B

 2. ¹ Освен адаптерот за спречување на прав и вода

 3. ¹ Како зададена вредност, само блицот во групата C се активира безжично, подесете ги C.Fn 5-1 безжично да ги активираат групите A и B

 4. ¹ Освен адаптерот за спречување на прав и вода