Дополнителна опрема за EOS

Canon Speedlite 90EX

Спецификации

Детални спецификации

НАПОЈУВАЊЕ

 • Бр. на водич (ISO100).метри

  9 (24mm)

ЗУМ

 • Глава за зумирање

  Не

 • Покриеност на фокусна должина

  -

 • Покриеност со широк панел

  -

 • Автоматско зумирање за големина на сензор

  -

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

 • Контрола на автоматска експозиција

  E-TTLII/E-TTL

 • Синхронизирање со голема брзина (FP)

  Не

 • Рачни / излезни подесувања

  Да - 1/1-1/64

 • Рачни чекори

  чекор од 1/3

 • Треперечки / излезни подесувања

  -

 • Фреквенција

  -

 • Видео светло

  -

 • Моќност на видео светло

  -

 • Температура на боите на видео светло

  -

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

 • FE заклучување

  Да

 • Компензација на експозиција при блиц

  Да (подесено на фотоапаратот)

 • Групирање на експозиции на блиц

  Не

 • Синхронизација на блиц со втора завеса

  Да (подесено на фотоапаратот)

 • Блиц за моделирање

  Не

 • Пренесување информации за температурата на боите

  Да

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

 • Предавател

  Да

 • Тип на пренос

  Пулсирачка светлина

 • Максимален опсег на предавателот прибл.

  Внатре: 7m


  Надвор: 5m

 • Спореден

  Не

 • Бр. на групи

  3

 • Бр. на канали

  Сите канали

 • Далечинско копче за бленда

  Не

ДВИЖЕЊЕ НА ГЛАВАТА НА БЛИЦОТ

 • Нагоре

  -

 • Надолу

  -

 • Лево

  -

 • Десно

  -

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

 • Помошен зрак за AF

  Да

 • Број на поддржани AF точки

  -

 • Тип на помошен зрак за AF

  -

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

 • Батерија

  2 x AAA батерии

 • Минимално време на обновување*

  Прибл. 5,5 сек.

 • Надворешно напојување со енергија

  Не

КОНСТРУКЦИЈА

 • Отпорност на прав и вода

  Не

 • Материјал на приклучокот за прикачување

  Пластика

РАЗ.

 • Функција за прилагодување

  1

 • Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот**

  Да

 • Сензор за контрола на надворешен блиц

  Не

 • PC приклучок

  Не

 • Компатибилна дополнителна опрема

  -

 • Наменски држач за блиц

  Не

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

 • Големина (Ш x В x Д), mm

  44,2 x 52 x 65

 • Тежина (без батерии), грам

  50g

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.