Дополнителна опрема за EOS

Canon Speedlite Transmitter ST-E2

Спецификации

Детални спецификации

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

 • Контрола на автоматска експозиција

  E-TTL II/E-TTL

 • Синхронизирање со голема брзина (FP)

  Да

 • Рачни / излезни подесувања

  Не

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

 • FE заклучување

  Да

 • Блиц за моделирање

  Не

 • Пренесување информации за температурата на боите

  Не

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

 • Предавател

  Да

 • Тип на пренос

  Инфрацрвено

 • Максимален опсег на предавателот прибл.

  Внатре: 12-15m


  Надвор: 8-10m

 • Приемник

  Не

 • Бр. на групи

  2

 • Бр. на канали

  4

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

 • Помошен зрак за AF

  Да

 • Број на поддржани AF точки

  1 - 45

 • Тип на помошен зрак за AF

  Инфрацрвено

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

 • Батерија

  1 x 2CR5

 • Минимално време на обновување*

  Прибл. 1 сек.

 • Надворешно напојување со енергија

  Не

КОНСТРУКЦИЈА

 • Отпорност на прав и вода

  Не

 • Материјал на приклучокот за прикачување

  Пластика

РАЗ.

 • Функција за прилагодување

  Не

 • Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот**

  Не

 • PC приклучок

  Не

 • Компатибилна дополнителна опрема

  Speedlite-блицови од серијата ЕХ со функција за приемник

 • Наменски држач за блиц

  Не

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

 • Големина (Ш x В x Д), mm

  62x51x80

 • Тежина (без батерии), грам

  100g

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.