i-SENSYS MF231
Спецификации

Тип на машина

Сè-во-едно црно-бел ласер

Достапни функции

Печатење, копирање и скенирање

Важни функции

icon

Копирање

icon

Практичен LCD екран

icon

Скенирање со професионален квалитет

icon

USB поврзување

Scan_to_PC

Копче за директен избор на скенирање

Погледни сè

Детални спецификации

Печатач

Брзина на печатење

Еднострано: до 23 стр./мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Време за печатење на првата страница

Прибл.: 6,0 секунди или помалку

Јазици на печатач

UFRII-LT

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно
10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Копир

Брзина на копирање

Еднострано: до 23 стр./мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 9,0 секунди или помалку

Резол. на коп.

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија, текст/фотографија (со голема брзина), фотографија, текст

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

25-400% со 1% чекор на зголемување

Други карактеристики

Распределба на меморија, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификацијa

Скенер

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi
Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

Еднострано црно-бело: 3 сек./страница (300x300dpi)
Еднострано во боја: сек./страница (300x300dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA, ICA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

Скенирање кон компјутер

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување1

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG

Работа со медиуми

Тип на скенер

Рамно лежиште

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 1 лист

Излезно лежиште за хартија

100 листови

Типови на медиум

Обична хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, тешка хартија, хартија за банкноти, етикети, картички со индекс, пликови

Големини на медиум

Касета:
A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, пликови (COM10, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 210 mm  макс. 216 x 356 mm.

Повеќенаменски фах:
A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, картичка со индекс, плик (COM10, Monarch, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216 x 356 mm.

Тежини на медиум

Касета: 60 до 163 g/m²
Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²

Интерфејс и софтвер

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed,

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Vista
Mac OS X верзија 10.6 и понова
Linux2

Софтвер и управување со печатач

Presto! Page Manager,
MF Scan Utility,
Toner Status Tool,

Општи карактеристики

Препорачан месечен обем на печатење

500 - 2.000 страници месечно

Работен циклус

Макс. 15.000 страници месечно3

Меморија

128MB

Контролен панел

5 линиски црно-бел LCD екран

Димензии со фиоки (Ш x Д x В)

390 mm x 371 mm x 312 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

590 mm x 796 mm x 722 mm

Тежина

Прибл. 10,1 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1120 W
Режим на подготвеност: прибл. 4,2 W
Режим на мирување: прибл. 1,2 W
Исклучено напојување: 0,5 W или помалку
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,6 kWh/неделно
Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: 1-30 мин. (зададено: 1 мин.)
Време на неактивност кое е потребно за автоматско исклучување: 4 часа (зададено)

Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум

Звучен притисок4 :
Активен режим: 51 dB во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: нечуен

Моќност на звук :
Активен режим: 66 dB или помалку во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: 43 dB или помалку

Потрошни материјали

Картриџи

Картриџ 737 (2.400 страници5)6

Сликите од производите имаат само илустративна намена. Одредени функции се изборни. Ве молиме погледнете ги спецификациите на производот или обратете се кај вашиот претставник за продажба од Canon за дополнителни информации.

  1. Скенирање со MF Scan Utility
  2. Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.
  3. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
  4. Тестирано во согласност со ISO7779 и објавено според ISO 9296
  5. Врз основа на ISO/IEC 19752
  6. Печатачот се испорачува со основен картриџ (900 страници)