i-SENSYS MF247dw
Спецификации

Тип на машина

Сè-во-едно црно-бел ласерски уред

Достапни функции

Печатење, копирање, скенирање и испраќање на факсови

Важни функции

icon

Автоматско двострано печатење

icon

Автоматски механизам за снабдување со документи

icon

Копирање

icon

PCL печатење

icon

Скенирање со професионален квалитет

icon

Скенирање кон e-mail и фолдер

icon

Копче за директен избор на скенирање

icon

Супер G3 ФАКС

icon

Можност за поврзување на паметен телефон и таблет уред

icon

Панел на допир

icon

USB поврзување

icon

Користење и споделување преку мрежа

icon

Безжично користење и споделување

Погледни сè

Детални спецификации

Печатач

Брзина на печатење

Еднострано: до 27 стр./мин. (A4)
Двострано: до 15 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Време за печатење на првата страница

Прибл.: 6,0 секунди или помалку

Двострано печатење

Автоматски

Јазици на печатач

UFRII-LT, PCL 5e1, PCL6

Фонтови

45 PCL фонтови

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно
10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Копир

Брзина на копирање

Еднострано: до 27 стр./мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 9,0 секунди или помалку

Резол. на коп.

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија, текст/фотографија (со голема брзина), фотографија, текст

Двострано копирање

1-страно на 2-страно (автоматски)

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

25-400% со чекор на зголемување од 1%

Други карактеристики

Распределба на меморија, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификацијa

Скенер

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi
Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

Еднострано црно-бело: 20 слики/мин. (300x300dpi)
Еднострано во боја: 15 слики/мин. (300x300dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA, ICA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

Скенирање кон е-mail

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF

Скенирање кон компјутер

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување2

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG3

Факс

Брзина на модем

33,6 Kbps (до 3 секунди/страница4)

Режим на прием

Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно

Резолуција на факс

Нормално: 200 x 100 dpi
Фино: 200 x 200 dpi
Фото: 200 x 200 dpi
Супер фино: 200 x 400 dpi

Факс меморија

До 256 страници5

Броеви за брзо бирање

До 104 броеви за бирање

Групно бирање/одредишта

Мак. 103 броеви за бирање / макс. 50 дестинации во една група

Секвенцијално пренесување

Мак. 114 одредишта

Резервна копија на меморија

Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)

Двострано користење на факс

Да (праќање и прием)

Други карактеристики

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

Работа со медиуми

Тип на скенер

Рамно лежиште и автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 1 лист
ADF за 35 листови

Излезно лежиште за хартија

100 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, етикети, поштенска картичка, пликови

Големини на медиум

Касета:
A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, пликови (COM10, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 210 mm макс. 216 x 356 mm.

Повеќенаменски фах:
A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, картичка со индекс, плик (COM10, Monarch, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216 x 356 mm.

ADF:
A4, A5, B5, B6, правни, писма, прилагодени големини (Ш x Д): мин. 105 x 148 mm макс. 216 x 356 mm

Тежини на медиум

Касета: 60 до 163 g/m²
Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²
ADF: 50 до 105 g/m²

Интерфејс и софтвер

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Server® 2012R26 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Server® 2003R2/ Server® 2003 / Vista
Mac OS X верзија 10.6 и понова
Linux7

Мрежни протоколи

Печатење:
LPD, RAW, WSD-Print (IPv4, IPv6), IPP, IPPS
Скенирање:
E-пошта, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6)
TCP/IP апликативни услуги:
Bonjour(mDNS)
DHCP, Автоматска IP адреса
DHCPv6 (IPv6), BOOTP, RARP
Управување:
SNMPv1, SNMPv3 (IPv4, IPv6), HTTP, HTTPS, SNTP
Безбедност (жично):
Филтрирање на IP/Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS/IPPS)
Безбедност (безжично):
WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(AES)

Софтвер и управување со печатач

Presto! Page Manager,
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
SSID Tool,
Toner Status Tool,

Општи карактеристики

Препорачан месечен обем на печатење

500 - 2.500 страници месечно

Работен циклус

Мак. 15.000 страници месечно8

Меморија

512MB

Контролен панел

6-линиски црно-бел LCD екран на допир

Димензии со фиоки (Ш x Д x В)

390 mm x 371 mm x 360 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

629 mm x 796 mm x 730 mm

Тежина

Прибл. 12,2 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Извор на напојување со енергија

Макс.: приб. 1150 W
Подгот.: п. 5,7 W
Мир.: прибл. 1,3 W9
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,8 kWh/неделно
Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум

Звучен притисок10 :
Активен режим: 52 dB во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: нечуен

Моќност на звук :
Активен режим: 66 dB или помалку во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: 43 dB или помалку

Потрошни материјали

Картриџи

Картриџ 737 (2.400 страници11)12

TEL 6 KIT (комплет за телефон)

 1. Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
 2. Скенирање со MF Scan Utility
 3. Скенирање со апликациите MF Scan Utility или Canon PRINT Business
 4. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 5. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 6. Скенирање преку мрежа не е поддржано
 7. Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.
 8. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 9. Во безжичен режим потрошувачката изнесува 2,1W
 10. Тестирано во согласност со ISO7779 и објавено според ISO 9296
 11. Врз основа на ISO/IEC 19752
 12. Печатачот се испорачува со основен картриџ (900 страници)