Canon CJ20ex5B IASE S
Спецификации

Детални спецификации

Спецификации

Додаток за продолжување

2,0x

Фокусна должина

5 - 100 mm


(со додаток за продолжување)
10 - 200 mm

Сооднос на зумирање

20x

Максимална релативна решетка (F-број)

1:1,8 (5 - 61 mm) 1:2,95 (100 mm)


(со додаток за продолжување)
1:3,6 (10 - 122 mm) 1:5,9 (200 mm)

Аголно видно поле

87,7° × 56,7° (5 mm) 5,5° × 3,1° (100 mm)


(со додаток за продолжување)
51,3° × 30,2° (10 mm) 2,7° × 1,5° (200 mm)

M.O.D.

0,4 m

Опсег на фотографирање при M.O.D

87,1 × 49,0 cm (5 mm) 4,2×2,4 cm (100 mm)


(со додаток за продолжување)
43,6 × 24,5 cm (10 mm) 2,1 × 1,2 cm (200 mm)

Прибл. Големина (Ш×В×Д)

Прибл. 166,3 × 110,8 × 251,7 mm

Прибл. Тежина

Прибл. 2,24 kg (IASE S)