Кино зум за целосна слика

Canon CN-E20-50mm T2.4 L F / FP

Спецификации

Спецификации

 • Целосна слика

  Покриеност на објективот

 • 20-50 mm

  Фокусна должина

 • T2,4

  Непроменлива максимална решетка

 • Поддршка за метаподатоци од објективот

  Cooke /i Technology™ и ZEISS eXtended Data™

 • Резолуција 8K

  Поддршка за HDR

 • 11 сечила на ирисот

  Филмско дефокусирање

 • EF-приклучок / PL-приклучок

  Заменливи објективи

 • Приспособување на растојанието помеѓу отворот на куќиштето и сензорот

  За задно и предно фокусирање

Детални спецификации

 • Кружна слика
  Целосна слика (може да се промени во форматот Super 35 mm со помош на комплет за пренос од Canon)
 • Приклучок
  EF-приклучок / PL-приклучок
 • Сооднос на зумирање
  2,5x
 • Фокусна должина
  20 - 50 mm
 • Сооднос на максимален дијаметар (T-број)
  T2,4
 • Број на сечила на ирисот
  11
 • Агол на гледање
  Сооднос на слика 1,9:1
  Димензии 40,96 x 21,6 mm
  91,4°x 56,7° при 20 mm
  44,5°x 24,4° при 50 mm

  Сооднос на слика 1,5:1
  Димензии 36 x 24 mm
  84,0°x 61,9° при 20 mm
  39,6°x 27,0° при 50 mm

  Сооднос на слика 1,78:1
  Димензии 35,7 x 20,1 mm
  83,5°x 53,4° при 20 mm
  39,3°x 22,7° при 50 mm

  Сооднос на слика 1,9:1
  Димензии 38,1 x 20,1 mm
  87,2°x 53,4° при 20 mm
  41,7°x 22,7° при 50 mm
 • Минимално растојание на фотографирање
  2,5x
  0,6 m / 2’
 • Опсег на фотографирање при најкратко растојание
  1,9:1
  40,96 x 21,6 mm
  74,5 x 39,3 cm при 20 mm
  28,4 x 15,0 cm при 50 mm

  1,5:1
  36 x 24 mm
  65,5 x 43,7 cm при 20 mm
  24,9 x 16,6 cm при 50 mm

  1,78:1
  35,7 x 20,1 mm
  64,9 x 36,6 cm при 20 mm
  24,7 x 13,9 cm при 50 mm

  1,9:1
  38,1 x 20,1 mm
  69,3 x 36,6 cm при 20 mm
  26,4 x 13,9 cm при 50 mm
 • Комуникација со објективот
  Поддржано
 • Преден дијаметар на објективот (mm)
  Φ 114 mm
 • Надворешни димензии (Ш x Д x В):
  Прибл. 131,2 x 133,6 x 241,3 mm / прибл. 131,2 x 133,6 x 233,3 mm
 • Тежина
  Прибл. 3,3 kg