CN-E45-135mm T2.4 L F - FP Ember Films Lifestyle

ОБЈЕКТИВИ FLEX ZOOM CINE

Серијата Flex Zoom е дизајнирана за неверојатни оптички перформанси што овозможуваат приказ на прекрасни и природни слики.

ПРЕТВОРЕТЕ ГО ЦЕЛИОТ СВЕТ ВО ФИЛМ

Ви го претставуваме новиот стандард. Квалитет на слика што ќе ве воодушеви и е совршен за продукции со 4K-резолуција. Достапен со EF-приклучок и PL-приклучок и дизајниран за користење со камери за целосна слика и Super 35 mm, овој објектив за целосна слика Cinema од врвна класа нуди фиксна максимална решетка од T2,4 низ целиот опсег на зумирање. Напредната поддршка за метаподатоци од објективот ги вклучува протоколите Cooke /i Technology™ и Zeiss eXtended Data™.

Придобивки што ќе добиете од објективите Flex Zoom Cine

Објективите Flex Zoom Cine се објективи за целосна слика од врвна класа што се дизајнирани за професионални филмски продукции.

 • ФИЛМСКИ ИЗГЛЕД

  Филмски изглед со 4K-оптички квалитет

 • F2,8

  Фиксна решетка T2,4 (FF) и T1,7 (S35), како и голем опсег на фокусни должини

 • ЦЕЛОСНА СЛИКА

  Дизајниран за камери со целосна слика и Super 35 mm

 • ПРИКЛУЧОК ЗА ОБЈЕКТИВИ

  Модуларен систем за монтирање објективи

 • МЕТАПОДАТОЦИ

  Напредна поддршка за метаподатоци од објективот

 • ДИЗАЈН

  Издржлив дизајн и практични функции за ракување

 • ЦЕЛОСНА СЛИКА ИЛИ SUPER 35

  Адаптирајте ги објективите за Super 35 mm или за целосна слика

Спецификации

 • Целосна слика и Super 35 mm

  Флексибилна покриеност

 • T2,4 или T1,7

  Во зависност од објективот за целосна слика или Super 35

 • Поддршка за метаподатоци од објективот

  Cooke /i Technology™ и ZEISS eXtended Data™

 • Резолуција 8K

  Поддршка за HDR

 • 11 сечила на ирисот

  Филмско дефокусирање

Достапни објективи FLEX Zoom Cine

Достапни објективи Flex Zoom Cine

CN-E20-50MM T2.4 L F / FP
CN-E45-135MM T2.4 L F / FP
CN-E14-35MM T1.7 L S / SP
CN-E31.5-95MM T1.7 L S / SP

Десет години Canon Cinema EOS

Од првичниот EOS C300 до EOS C70 и новите модели, разгледајте една деценија различни филмови снимени со Cinema EOS.

10 години Canon Cinema EOS

Може да ве интересира и

Canon е светски предводник во емитување и видео, со серија услуги и решенија дизајнирани да ја подобрат вашата следна продукција.