Canon CN-E20mm T1.5 L F
Спецификации

Спецификации

Неверојатно брз примарен 4K објектив cine од 20mm

118,4mm долг, а тежи само 1,2kg

Максимална решетка од T1.5

Одличен квалитет на слика

Врвен квалитет и издржливост на градбата

Погледни сè

Детални спецификации

Општи спецификации

Приклучок

EF-приклучок

Фокусна должина

20 mm

Сооднос на максимален дијаметар (T-број)

T 1.5

Број на сечила на ирисот

11

Комуникација со фотоапаратот (EF)

Да

Сооднос на слика 1,5:1 - Димензии на екранот

84,0° × 61,9°

Сооднос на слика 1,78:1 - Димензии на екранот

63,2° × 38,1°

Минимално растојание на фотографирање

0,3 m/12”

Сооднос на слика 1,5:1 - Димензии на екранот

33,8 × 22,5 cm

Сооднос на слика 1,78:1 - Димензии на екранот

23,1 × 13,0cm

Преден дијаметар

Φ114 mm

Надворешни димензии(ш x в x д)

прибл. 118,4 × 118,4 × 101,5 mm

Тежина

прибл. 1,2 kg

Модул на дијаметарот на кругот

0,8

Фокус на дијаметарот на кругот

116,8 mm

Зум на дијаметарот на кругот

-

Ирис на дијаметарот на кругот

96,8 mm