Canon EF 135mm f/2L USM Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

15°, 10°, 18°

Изработка на објектив (елементи/групи)

10/8

Бр. на сечила на дијафрагма

8

Минимален отвор на бленда

32

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.9

Максимално зголемување (x)

0.19

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

AF двигател

USM¹

Дијаметар на филтер (mm)

72

Макс. дијаметар x должина (mm)

82,5 x 112

Тежина (g)

750

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0.29 - 0.09

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

0.41 - 0.20

Капаче за објектив

E-72U / E-72II

Сенило на објектив

ET-78II

Тврда торбичка

LH-D16II

Мека торбичка

LP1219

Фуснота

¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.