Објективи за DSLR

Canon EF 200mm f/2.8L II USM

Спецификации

Детални спецификации

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

 • Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

  10°, 7°, 12°

 • Изработка на објектив (елементи/групи)

  9/7

 • Бр. на сечила на дијафрагма

  8

 • Минимален отвор на бленда

  32

 • Најмало растојание на фокусирање (m)

  1.5

 • Максимално зголемување (x)

  0.16

Стабилизатор на слика

 • AF двигател

  USM¹

 • Дијаметар на филтер (mm)

  72

 • Макс. дијаметар x должина (mm)

  83,2 x 136,2

 • Тежина (g)

  765

 • Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

  0.23 - 0.06

 • Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

  0.32 - 0.14

 • Капаче за објектив

  E-72U / E-72II

 • Сенило на објектив

  ET-83BII

 • Тврда торбичка

  LH-D18II

 • Мека торбичка

  LP1222

 • G.F.Holder III (hood III*)

  (5)

 • G.F.Holder IV (hood IV*)

  (5)

*Максимален број на сенила III/IV што можат да се прикачат. Во случај на објективи со зумирање, максималниот број се однесува на

кусата фокална должина

 1. ¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.