Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM Спецификации

ОПТИЧКИ ФУНКЦИИ / СПЕЦИФИКАЦИИ

Големина на слика

-

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

-

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

74º - 19º 20', 53º - 13º, 84º - 23º 20'

Изработка на објектив (елементи/групи)

17/13

Бр. на сечила на дијафрагма

7

Минимален отвор на бленда

22-32(36)¹

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.4

Максимално зголемување (x)

0.3 (на 105mm)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

4 чекори

AF двигател

STM

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Отпорност на прав/влага*

-

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

83.4 x 104

Тежина (g)

525

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Капаче за објектив

E-77U / E-77II

Сенило на објектив

EW-83M

Торбичка/футрола за објектив

LP1219

Задно капаче

Капаче за објектив за заштита од прав E

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

0.61-0.46

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

0.67-0.27¹

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Друга дополнителна опрема

Објектив за одблиску 500D компатибилен само за телефото


Зголемување: 0.41 – 0.21x на 105 mm

Одрекување од одговорност

* Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот.

Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

Фуснота

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

¹ Не е компатибилно при широки агли