Објективи за DSLR

Canon EF 300mm f/4L IS USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  6°50', 4°35', 8°15'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  15/11

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  1.5

 • Максимално зголемување (x)

  0.24

 • Мотор за AF

  USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-77U / E-77II
 • Сенило на објектив

  -

 • Торбичка/футрола за објектив

  LH-D27

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.30 - 0.04

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.37 - 0.09

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  77

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  90 x 221

 • Тежина (g)

  1,190

¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба