Објективи за DSLR

Canon EF 400mm f/2.8L IS II USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  -

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  5°10', 3°30', 6°10'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  16/12

 • Број на сечила на дијафрагмата

  9

 • Минимална решетка

  32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  2.7

 • Максимално зголемување (x)

  0.17

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори

 • Мотор за AF

  Прстенест USM¹

Дополнителна опрема

 • Сенило на објектив

  ET-155(WII)

 • Торбичка/футрола за објектив

  Hard case 400C

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.21-0.03

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.26-0.07

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага

  Да¹

 • Дијаметар на филтер (mm)

  52 пропуштање

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  163 x 343

 • Тежина (g)

  3850

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

¹ Користете 52mm држач за филтер за пропуштање

¹ Користете 52mm држач за филтер за пропуштање

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба