Објективи за DSLR

Canon EF 500mm f/4L IS II USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  4°, 2°45', 5°

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  16/12

 • Број на сечила на дијафрагмата

  9

 • Минимална решетка

  32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  3.7

 • Максимално зголемување (x)

  0.15

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори

 • Мотор за AF

  Прстенест USM¹

Дополнителна опрема

 • Сенило на објектив

  ET-138 (WII)

 • Торбичка/футрола за објектив

  Lens Case 500B

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.18-0.03

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.22-0.06

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага

  Да

 • Дијаметар на филтер (mm)

  52 пропуштање

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  146 x 383

 • Тежина (g)

  3190

*Максимален број на сенила III/IV што може да се прикачат. Во случај на објективи со зумирање, максималниот број се однесува на кусата фокусна должина

*Максимален број на сенила III/IV што може да се прикачат. Во случај на објективи со зумирање, максималниот број се однесува на кусата фокусна должина

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Користете 52mm држач за филтер за пропуштање

¹ Користете 52mm држач за филтер за пропуштање

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Користете 52mm држач за филтер за пропуштање

¹ Користете 52mm држач за филтер за пропуштање

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба