Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

29° - 10°, 19°30' - 7°, 34° -12°

Изработка на објектив (елементи/групи)

23/19

Бр. на сечила на дијафрагма

8

Минимален отвор на бленда

32

Најмало растојание на фокусирање (m)

1,2

Максимално зголемување (x)

0,21 (на 200mm)

Информации за оддалеченост

Обезбедено

Стабилизатор на слика

4 чекори

AF двигател

Прстенест USM¹

Отпорност на прав/влага

Да

Дијаметар на филтер (mm)

77mm

Макс. дијаметар x должина (mm)

88,8 x 199

Тежина (g)

1490g

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0.28 - 0.06

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

0.36 - 0.14

Капаче за објектив

E-77U / E-77II

Сенило на објектив

ET-87

HARD CASE

Мека торбичка

LZ1326

G.F.HOLDER IV (HOOD IV*)

Додатоци за продолжување

Компатибилно

Фуснота

¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.