Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  27° - 6°50', 18°11' - 4°35', 32°11' - 8°15'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  13/9

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  32 - 45

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  1.5

 • Максимално зголемување (x)

  0,25 (при 300mm)

 • Мотор за AF

  Микро мотор

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-58 / E-58II
 • Сенило на објектив

  ET-60

 • Торбичка/футрола за објектив

  -

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.31 - 0.04

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.39 - 0.09

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  58

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  71 x 122

 • Тежина (g)

  480

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба