Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

27° - 6°50', 18°11' - 4°35', 32°11' - 8°15'

Изработка на објектив (елементи/групи)

13/9

Бр. на сечила на дијафрагма

7

Минимален отвор на бленда

32 - 45

Најмало растојание на фокусирање (m)

1.5

Максимално зголемување (x)

0,25 (при 300mm)

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

AF двигател

Микро USM

Дијаметар на филтер (mm)

58

Макс. дијаметар x должина (mm)

71 x 122

Тежина (g)

480

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0.31 - 0.04

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

0.39 - 0.09

Капаче за објектив

E-58U / E-58II

Сенило на објектив

ET-60

Тврда торбичка

-

Мека торбичка

LP1019