Објективи за EOS M

Canon EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)

  29 - 240

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  64°30′ - 8°40′
  45°30′ - 5°45′
  74°20′ - 10°25′

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  17 elements / 13 groups

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22 - 38 (40¹)

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.25 (at 18 - 50mm)
  0.45 (at 150 mm)

 • Максимално зголемување (x)

  0.31 (at 150mm)

 • Информации за оддалеченост

  Yes

 • Стабилизација на слика OIS1

  4-stops¹
  Compatible with Dynamic IS
  Support EOS M cameras with Panning mode

 • Мотор за AF

  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-55

 • Сенило на објектив

  EW-60F

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP816

 • Капаче за задниот отвор

  Lens Dust Cap EB

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  Not Compatible

 • Друга дополнителна опрема

  -

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Максимално зголемување

  -

 • AF можно

  -

 • Стабилизација на слика

  -

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Максимална решетка

  -

 • Стабилизација на слика

  -

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага

  -

 • Дијаметар на филтер (mm)

  55

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  60.9 x 86.5¹

 • Тежина (g)

  300

¹ Minimum aperture if using 1/3 stop increments

¹ Measured according to CIPA standards

¹ Dimension measured when lens is retracted

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба