Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM Спецификации

ОПТИЧКИ ФУНКЦИИ/СПЕЦИФИКАЦИИ

Големина на слика

APS-C

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

Прибл. 44.8

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

44°10', 30°10', 51°55'

Изработка на објектив (елементи/групи)

11/10

Бр. на сечила на дијафрагма

7 (кружни)

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,097 (нормален режим), 0,093 (супер макро режим)

Максимално зголемување (x)

1 (нормален режим), 1,2 (супер макро режим)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

Хибридна стабилизација на слика, корекција во 3,5 чекори

AF двигател

STM

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Отпорност на прав/влага¹

-

Дијаметар на филтер (mm)

43 (се прикачува на сенилото за објектив ES-22)

Макс. дијаметар x должина (mm)

60,9 x 45,5¹

Тежина (g)

130

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Капаче за објектив

EF-M28 (се испорачува во пакетот)

Сенило на објектив

ES-22 (се испорачува во пакетот)

Торбичка/футрола за објектив

LP811

Задно капаче

Капаче за заштита од прав за објективи EB (се испорачува во пакетот)

Продолжителна цевка за зголемување EF12 II

Не е компатибилно

Продолжителна цевка за зголемување EF25 II

Не е компатибилно

Компатибилност со додаток за продолжување

Не е компатибилно

СПЕЦИФИКАЦИИ СО EF 1,4X II

СПЕЦИФИКАЦИИ СО EF 2X II

Фуснота

¹ Димензиите се измерени кога објективот е вовлечен