Објективи за DSLR

Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM

Спецификации

Детални спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

  27-88

 • Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

  48º - 15º 40',


  68º 40' - 23º 20',


  78º 30' - 27º 50'

 • Изработка на објектив (елементи/групи)

  19/12

 • Бр. на сечила на дијафрагма

  7

 • Минимален отвор на бленда

  22

 • Најмало растојание на фокусирање (m)

  0.35

 • Максимално зголемување (x)

  0,17 (при 55mm)

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизатор на слика

  3-запирања

 • AF двигател

  Прстенест USM¹

 • Дијаметар на филтер (mm)

  77

 • Макс. дијаметар x должина (mm)

  83,5 x 110,6

 • Тежина (g)

  645

 • Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

  0,45-0,23¹

 • Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

  1,71-0,51

 • Капаче за објектив

  E-77U / E-77II

 • Сенило на објектив

  EW-83J

 • Мека торбичка

  LP1219

G.F.Holder IV (hood IV*)

 • Продолжувачи EF1.4x II и EF2x II

  Не е компатибилно

 1. ¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање

 2. ¹ Компатибилно само при теле.