Објективи за DSLR

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)

  29-216

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  64° 30' - 9° 30',


  45° 30' - 6° 20',


  74° 20' -11° 30'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  16/12

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22 - 38(36)¹

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.39

 • Максимално зголемување (x)

  0.28

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  4.0

 • Мотор за AF

  USM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-67II

 • Сенило на објектив

  EW-73D

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1116

 • Капаче за задниот отвор

  Капаче за објектив за заштита од прав E

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  Не е компатибилно

 • Друга дополнителна опрема

  Адаптер за моторизиран зум PZ-E1

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  67

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  77.4 × 96

 • Тежина (g)

  515

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

¹ Само при користење на максимална вредност за телефото при зумирањето

¹ Само при користење на максимална вредност за телефото при зумирањето

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба