Објективи RF

Canon RF 100-300mm F2.8L IS USM

Спецификации

Спецификации

 • Фокусна должина од 100-300 mm

  За повеќенаменски телефото опсег

 • Два Nano USM-мотори

  Брзо, непречено и речиси бесшумно ракување

 • Стабилизација на слика1 со 5,5 чекори

  За врвна контрола при рачно користење, дури и при слаба осветленост

 • Асферични елементи, елементи со флуорит и UD-елементи

  Снимајте исклучително остри слики

 • Слој за заштита од топлина

  Доследно функционирање при високи температури

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  Може да се користи со додатоците за продолжување RF 2x и RF 1,4x

 • Контролен прстен на објективот

  За дополнителна контрола врз ISO, решетката и брзината на блендата

 • Кружен отвор на блендата со 9 сечила

  Создавајте прекрасни и рамномерни ефекти на дефокусирање

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  20° - 6° 50',
  14° - 4° 35',
  24° - 8° 15'
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  23/18
 • Специјална оптика
  1x флуорит
  4x UD
  1x GMo-асферична
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  22
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  1,8 m (фиксно)
 • Максимално зголемување (x)
  0,06 (при 100 mm)
  0,16 (при 300 mm)
 • Контролен прстен
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  5,5
 • Стабилизација на слика IBIS x OIS2
  6
 • Мотор за AF
  Два Nano USM-мотори
 • Слоеви
  ASC, Super Spectra
 • Флуор
  Предна

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-112
 • Сенило на објектив
  ET-124
 • Торбичка/футрола за објектив
  Мека торбичка за објектив LS100-300
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Компатибилност само со додаток за продолжување RF

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Фокусна должина
  140 mm - 420 mm
 • Максимална решетка
  4
 • Максимално зголемување
  0,22
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Фокусна должина
  200 mm - 600 mm
 • Максимална решетка
  5,6
 • Максимално зголемување
  0,31
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Да3
 • Надворешен слој
  Заштита од топлина
 • Дијаметар на филтер (mm)
  112
 • Макс. дијаметар x должина (mm)4
  128 x 323,4
 • Тежина (g)
  2590
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.
 4. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба