Макро објектив

Canon RF 100mm F2.8L Macro IS USM

Спецификации

Спецификации

 • Макро зголемување од 1,4x1

  Открива скриени детали

 • Контрола за сферичната аберација

  За врвна контрола на заматувањето и мекиот фокус

 • F2,8

  За одлични перформанси во секоја прилика

 • Два Nano USM-мотори

  За рамномерно, брзо и речиси бесшумно фокусирање

 • Оптичка хибридна стабилизација на слика2 со максимум 5 чекори

  Извонредна стабилност при слаба осветленост

 • Контролен прстен за објективот

  Менувајте ги поставките додека го гледате субјектот

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  100
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  20°, 14°, 24°
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  17 / 13
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  32
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,26
 • Максимално зголемување (x)
  1,4
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  5 чекори2 (2 чекори при зголемување од 1,0x, според стандардите за тестирање на Canon)
 • Стабилизација на слика IBIS x OIS3
  8 чекори4
 • Мотор за AF
  Два Nano USM-мотори

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-67 II
 • Сенило на објектив
  ET-73C
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1222
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  Не е компатибилно
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  Не е компатибилно
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно
 • Друга дополнителна опрема
  Адаптер за Macrolite 67 (изборно),
  Прстен за монтирање статив E (B) со адаптер (изборно)

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Да5
 • Дијаметар на филтер (mm)
  67
 • Макс. дијаметар x должина (mm)6
  81,5 x 148
 • Тежина (g)
  685

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот.

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Тестирано според стандардите CIPA
 4. Тестирано според стандардите CIPA
 5. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.
 6. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба