Објективи RF

Canon RF 1200mm F8L IS USM

Спецификации

Спецификации

 • Фокусна должина од 1200 mm

 • Максимална решетка F/8

 • Стабилизација на слика со 4 чекори1

 • Дијафрагма со 9 сечила

 • Прилагодливи контроли

 • RF-приклучок

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  01°45′, 01°10′, 02°05′
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  26/18
 • Специјална оптика
  2x флуоритни елементи, 1X SUD, 1x UD
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  64
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  4,3
 • Максимално зголемување (x)
  0,29
 • Контролен прстен
  преку прстен за фокусирање
 • Стабилизација на слика OIS1
  4
 • Стабилизација на слика IBIS x OIS2
  4
 • Мотор за AF
  Прстенест USM
 • Слоеви
  ASC, Super Spectra
 • Флуор
  Предна

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-185C
 • Сенило на објектив
  ET-160 (WIII)
 • Торбичка/футрола за објектив
  Мека торбичка за објектив LS1200
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Компатибилност само со додаток за продолжување RF
 • Друга дополнителна опрема
  Филтри за пропуштање од 52mm на Canon
  Внатрешен филтер за кружно поларизирање 52 (WIII) од Canon
  Кратко сенило за објектив ET-160B од Canon

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Фокусна должина
  1680
 • Максимална решетка
  11-91
 • Максимално зголемување
  0,41x
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Фокусна должина
  2400
 • Максимална решетка
  16-91
 • Максимално зголемување
  0,60x
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Да
 • Надворешен слој
  Заштита од топлина
 • Дијаметар на филтер (mm)
  52
 • Макс. дијаметар x должина (mm)3
  168 x 537
 • Тежина (g)
  3340

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот.

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба