Објективи RF-S

Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM

Спецификации

Спецификации

 • Фокусна должина од 18-150 mm (еквив. на 35 mm од 29-240 mm)

 • Стабилизација на слика со 4,5 чекори

 • Кружен отвор на блендата со 7 сечила

 • Прстен за фокусирање/контрола

 • STM-мотор

 • Дизајниран за фотоапарати APS-C EOS R

 • Објектив RF-S компатибилен со RF-приклучок за објективи

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  APS-C
 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  29-240mm
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  64° 30'- 8° 40',
  45° 30' - 5° 45' ,
  74° 20'- 10° 25'
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  17 / 13
 • Специјална оптика
  1x UD, 1 x PMo-асферична, 1x GMo-асферична
 • Број на сечила на дијафрагмата
  7
 • Минимална решетка
  22 при 18 mm / 40 при 150 mm
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,17 (18 mm) (рачен фокус: 0,12)
  0,17 (35 mm) (рачен фокус: 0,13)
  0,45 (150 mm) (рачен фокус: 0,45)
 • Максимално зголемување (x)
  0,2 (18 mm) (рачен фокус: 0,44)
  0,36 (35 mm) (рачен фокус: 0,59)
  0,31 (150 mm) (рачен фокус: 0,31)
 • Контролен прстен
  Комбинирано фокусирање/контрола
 • Стабилизација на слика OIS1
  4,5
 • Стабилизација на слика IBIS x OIS2
  7
 • Мотор за AF
  STM
 • Слоеви
  Super Spectra
 • Флуор
  Не

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-55
 • Сенило на објектив
  EW-60F
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1016
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  Не е компатибилно
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  Не е компатибилно
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно
 • Продолжителни цевки
  Некомпатибилен

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Не
 • Надворешен слој
  -
 • Дијаметар на филтер (mm)
  55
 • Макс. дијаметар x должина (mm)3
  69 x 84,5
 • Тежина (g)
  310
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба