Објективи RF-S

Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM

Спецификации

Спецификации

 • Фокусна должина од 18-45 mm (еквив. на 35 mm од 29-72 mm)

 • Стабилизатор на слика со 4 чекори

 • Дијафрагма со 7 сечила

 • Прстен за фокусирање/контрола

 • STM-мотор

 • Дизајниран за фотоапарати APS-C EOS R

 • Објектив RF-S компатибилен со RF-приклучок за објективи

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  APS-C
 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  29-72 mm
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  64° 30'- 28° 20',
  45° 30' - 19° 05',
  74° 20'- 33° 40'
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  7/7
 • Специјална оптика
  2 x PMo-асферична
 • Број на сечила на дијафрагмата
  7
 • Минимална решетка
  22 при 18 mm / 32 при 45 mm
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,2 (18 mm) (рачен фокус: 0,15)
  0,3 (35 mm) (рачен фокус: 0,24)
  0,35 (45 mm) (рачен фокус: 0,25)
 • Максимално зголемување (x)
  0,14 (18 mm) (рачен фокус: 0,25)
  0,15 (35 mm) (рачен фокус: 0,21)
  0,16 (45 mm) (рачен фокус: 0,26)
 • Контролен прстен
  Комбинирано фокусирање/контрола
 • Стабилизација на слика OIS1
  4
 • Стабилизација на слика IBIS x OIS2
  6,5
 • Мотор за AF
  STM
 • Слоеви
  Super Spectra
 • Флуор
  Не

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-49
 • Сенило на објектив
  EW-53
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP814
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  Некомпатибилен
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  Некомпатибилен
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Некомпатибилен
 • Продолжителни цевки
  Некомпатибилен

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Не
 • Надворешен слој
  -
 • Дијаметар на филтер (mm)
  49
 • Макс. дијаметар x должина (mm)3
  69 x 44,3
 • Тежина (g)
  130
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба