Canon TS-E 45mm f/2.8 Спецификации

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

44°, 33°, 51° (без поместување или навалување)

Изработка на објектив (елементи/групи)

10/9

Бр. на сечила на дијафрагма

8

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.4

Максимално зголемување (x)

0.16

AF двигател

-

Дијаметар на филтер (mm)

72

Макс. дијаметар x должина (mm)

81 x 90,1

Тежина (g)

645

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0.44 - 0.27

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

-

Капаче за објектив

E-72 / E-72II

Сенило на објектив

EW-79BII

Тврда торбичка

LH-D14

Мека торбичка

LP1216

G.F.Holder III (hood III*)

NC

G.F.Holder IV (hood IV*)

(2)